Почетна » ОД КЕРАМИЧАРА ДО ШОФЕРА: Вучић у Скупштини брани Цициног бившег шофера

ОД КЕРАМИЧАРА ДО ШОФЕРА: Вучић у Скупштини брани Цициног бившег шофера

од admin
0 коментар

Премијер Александар Вучић предложио је данас Зорана Ђорђевића за новог министра одбране и истакао да се таквим предлогом гарантује стабилност система одбране, будући да је Србија у “не једноставној ситуацији због мигрантске кризе”.

Зоран Ђорђевић је, рекао је Вучић образлажући свој предлог у Скупштини Србије, добар избор, јер је реч о марљивом, посвећеном раднику и тимском човеку, мастеру економских наука, члану МЕНСЕ, који говори енглески и руски и који је завршио школу националне одбране.

Вучић је рекао да је, без обзира што ће убрзо бити расписани избори, влади важно како ће систем војске функционисати до маја, кад ће нова влада изабрати своје министре, будући да је Србија у “не једноставној ситуацији због мигрантске кризе”, као и због тога што министар одбране има специфичан положај.

Он је истакао да систем одбране има тескоћа, али и мање проблема него раније и у којем се сви понашају одговорно и разумеју потребе Србије.

– Не знамо какви ће бити резултати избора, неизвесни су, и зато ће онај ко буде добио народно поверење моћи да предложи било кога другог, можда и Ђорђевића, рекао је Вучић.

Вучић је из Ђорђевићеве биографије изоставио један важан податак. Ђорђевић је пре доласка напредњака на власт био страначки шофер гувернерке Народне банке Јоргованке Табаковић.

Истакао је и да министар одбране има специфичан положај у односу на све друге министре, јер се поред свог министарства, стара и о војсци, а одговара скупштини и влади, али и председнику Републике.

Вучић је рекао да Србија треба да има министра одбране, будући да се налази у “не једноставној” ситуацији због мигрантске кризе и још се не зна да ли ће бити потребно укључивање војске у тај тежак и одговоран посао.

– Важно је да се без икаквих турбуленција прође не лак период за нас, посебно зато што не знамо шта ће бити на Самиту ЕУ поводом мигранске кризе почетком марта, на којој ће бити донете коначне одлуке којим путем ће се кренути по питању мигранске кризе, рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је Ђорђевић предлог владе, јер је реч о вредном, школованом, марљивом, посвећеном човеку, који је добро и тимски обављао свој посао у систему Министарства одбране.

– Мислим да има добре односе са свима у војсци, да добро разуме потребе, посебно буџетирање, приходну и расходну страну, и да нико до сад није имао значајнију примедбу на његов рад, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је предлог за новог министра одбране поднет у складу са законским одредбама, а после, како је оценио, “несвакидашње и чудне ситауције”, кад је први пут у савременој политичкој историји минситар смењен због “тешког вербалног испада”.

Према његовим речима, смена Братислава Гашића није била уступак јавности већ жеља да “себе мењамо”.

– Ма колико то било болно и политички не лако, то је била важна ствар за Србију и прекретница за понашање оних који ће да представљају владу, рекао је Вучић.

Он је додао да су многи изговорили још теже речи на рачун жена од бившег министра одбане Братислава Гашића, али је истакао да Србија мора да покаже да се променила и да другачије разуме живот око себе, више поштуеј жене и јавност.

– Морамо да се понашамо озбиљније и одговорније. Прошло је време и надам се да неће поново доћи да морамо да објашњавамо сузавце и флаше у српском парламетну, рекао је Вучић.

– Наша обавеза је била да реагујемо и показали смо озбиљност која је била потребна нашој држави, рекао је Вучић.

Посланици Скупштине Србије данас одлучују о предлогу премијера о новом министру одбране.

Савез војвођанских Мађара најавио је да ће подржати предлог премијера о избору новог министра одбране.

Подршку избору Ђорђевића за министра одбране најавила и посланичка група СПО-ДХС С, чији је посланик Александар Чотрић рекао да је добро што ће на тој позицији бити човек из система, јер то уверава да ће бити настављене опсежне реформе у том сектору.

Ни посланича група ЈС нема дилему да ли треба подржати предлог премијера .

Веселиновић о избору министра: Не учествујем у трагикомедији

Јанко Веселиновић, посланик Покрета за преокрет, рекао је да неће да да учествује у расправи о предлогу да за новог министра одбране буде изабран Зоран Ђорђевић, досадашњи државни секретар у том министарству.

– Као што нисам учествовао ни у разрешењу (Братислава) Гашића, нећу учествовати ни данас у расправи о постављању новог министра. Овде се ради о трагикомедији која је почела страдањем седам људи у хеликоптерској несрећи, а завршиће се тиме што ће неко постати министар и онда бити разрешен кад буду расписани избори, рекао је Веселиновић.

Према његовом мишљењу, данашња расправа је смејање у лице грађанима Србије.

Извор: Тањуг / Бета/ телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар