Почетна » ОД ТЕЛЕКОМА СТАН А ОД ВУЧИЋА МЕСТО ГУВЕРНЕРА Јоргованка Табаковић поново гувернерка!

ОД ТЕЛЕКОМА СТАН А ОД ВУЧИЋА МЕСТО ГУВЕРНЕРА Јоргованка Табаковић поново гувернерка!

од admin
0 коментар

БИРН Србија објавио је пре три године да је Телеком Србије отплатио четворособни стан у Новом Саду гувернерке Народне банке Србије, Јоргованке Табаковић, преузевши на себе скоро 78.000 евра дуга.

Како је БИРН објавио тада на порталу јавно.рс, Јоргованка Табаковић је са Јавним предузећем ПТТ Србија потписала уговор о откупу дела стана површине 144 квадратна метра још 30. маја 2000. године, у време када је била на функцији министарке за економску и власничку трансформацију у Влади социјалисте Мирка Марјановића.

Према документацији до које је дошао БИРН, гувернерка је тим уговором стекла власништво над 94 квадрата (65 одсто) поменутог стана, пошто их је откупила за тадашњих 8.822,6 немачких марака (ДЕМ). Преосталих 35 одсто површине тог стана у вредности од 92.170 ДЕМ, према Уговору о преносу права својине који је потписан 17. 02. 2000, Табаковићева је требало да отплати у наредних 40 година.

Међутим, како тврди БИРН, она није платила ни једну рату, а уговорне обавезе које није испуњавала целих 12 година, преузима њено матично предузеће Телеком Србија три месеца поошто је преузела функцију гувернерке НБС. БИРН наводи да се ово види из Споразума о регулисању међусобних обавеза, који су 30. новембра 2012. потписали генерални директор ПТТ Србија Милан Кркобабић и в.д. генералног директора Телекома Србија Предраг Ћулибрк.

На предлог Вучића гувернерка

Јоргованка Табаковић реизабрана је јуче за гувернера Народне банке Србије. Њу је предложио председник Вучић на основу њених досадашњих резултата.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар