Почетна » Оно кад Стефановић објасни: Полиција није злоупотребљена за спот, само су позајмили униформе! (ВИДЕО)

Оно кад Стефановић објасни: Полиција није злоупотребљена за спот, само су позајмили униформе! (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Потпредседник СНС и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, изјавио је данас да полицијски службеници нису злоупотребљени у промотивном споту СНС за предстојеће изборе.

Стефановић је новинарима у Београду, на питање да ли је у споту СНС злоупотребљена улога полиције, објаснио да људи који су ангажовани за спот нису полицајци и да су само носили униформе полиције и да нема ништа против кад неко промовише полицију.

– Полиција може да уступи униформе у случајевима промоције полиције – рекао је Стефановић.

 

Он је подсетио да је законом забрањено да службеници полиције учествују у кампањама и да они то и не чине, а да је ватрогасцима то дозвољено, с обзиром да нису полицијски службеници.

– Овде нема изједначавања државе и странке, већ је само у питању промовисање вредности за које се СНС залаже, а то је, у овом случају, борба против криминала и корупције – рекао је Стефановић.

Он је додао да нема никакве политизације у споту, те да се деполитизација у полицији одвија у складу са законом, подсетивши да је законом уведено каријерно напредовање, што предвиђа да се у том сектору распоређује на места у складу са способностима и резултатима.

То су, рекао је Стафановић, могли да ураде и они који су пре водили министарство, као што су могли да покажу и резултате у случају Шарића и другим случајевима, али то нису урадили.

 

(Espreso.rs / Mondo.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар