Почетна » Положени венци поводом Дана победе над фашизмом

Положени венци поводом Дана победе над фашизмом

од Други Пишу
0 коментар

Министар одбране Милош Вучевић положио је данас венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали, поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Вучевић је венац положио у пратњи шефа Кабинета министра одбране бригадног генерала Горана Момчиловића и начелника Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба бригадног генерала Милета Витезовића.

Након што је уз интонирање химне Републике Србије и свечани строј Гарде Војске Србије положио венац, министар одбране је у спомен-књигу написао да је захвалан свим оним палим војницима који су заслужни за слом фашизма и нацизма у Европи.

– Бесмртним херојима, свима вама без обзира на идеолошке разлике и свим палим савезницима за свету слободу нашег народа, нека је вечна слава и хвала. Данас, када у тузи дочекујемо Дан победе, дубоко потресени трагедијом која нас је недавно задесила, инспирисани вашом вером и јунаштвом заветујемо се да ћемо знати да сачувамо слободу и мир. Вечан помен подај Господе свим херојима слободе Србије – рекао је Вучевић.

Селаковић предводио државну церемонију полагања венаца

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Никола Селаковић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти жртвама на Гробљу ослободилаца Београда.

Почаст су одали и представници Министарства одбране, председник скупштине Града Београда Никола Никодијевић, као и представници СУБНОР-а Србије.

На Спомен-комплексу гробља ослободилаца Београда положили су венце уз највише војне и државне почасти и представници дипломатског кора Белорусије, Русије, Казахстана и Азербејџана

Делегације су након полагања венаца у одале почаст „вечној ватри“, која се налази у оквиру комплекса Гробља ослободилаца Београда.

Почасти је присуствовао и руски амбасадор Александар Боцан Харченко.

Велики број грађана је присуствовао скупу са намером са ода почаст страдалим војницима који су учествовали у ослобађању Београда.

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE / MINISTARSTVO ODBRANE

Блиц

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар