Почетна » Понош: Решење политичке кризе није у ситним уступцима потребна је транзициона прелазна Влада

Понош: Решење политичке кризе није у ситним уступцима потребна је транзициона прелазна Влада

од Други Пишу
0 коментар

Здравко Понош председник Покрета Србија Центар у разговору за телевизију Н1 коментаришући обраћање председника на контрамитингу и позив опозицији да разговарају у институцијама рекао је да је да Вучић није упутио искрен позив а и да јесте предуслов би био испуњење захтева протеста грађана. По Поношевим речима сада је потребно подићи те захтеве и да они треба да еволуирају с обзиром на то како је он одговорио на прве захтеве – „Предложио сам формирање прелазне Владе, а то је једино права тема и једино тако може да се превазиђе криза у коју је он увео земљу“.

Ова власт и Вучић не иду ка разрешењу ове кризе и она се не може разрешити неким ситним уступцима као што су персоналне измене у РЕМу или укидањем ријалитија. Греше они који би ишли на разговор са њим о тим темама. Он је тај разговор обавио са Жељком Митровићем. Оно сто треба да буде суштинска тема разговора је управо оно што он одбија. Најважније је о чему се разговара а не ко разговара – констатује Понош и додаје да је сада потребно да се уђе у један транзициони период како би се успоставило функционисање државних институција и стварање услова за изборе.

Када су у питању дешавања на КиМ где су повређени грађани у акцијама Косовске полиције и подизање борбене готовости Понош је рекао да то што је урадио Курти заслужује сваку осуду а одговор на ту брљотину у виду ангажовања војске и подизање готовости је исто тако непотребно звецкање оружјем и војска ће опет бити понижена. И Вучић и Курти су исцрпели свој капацитет да ту кризу реше. Никада то искрено нису ни желели а својим понашањем сада праве само додатну штету – закључује Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар