Почетна » Понош: Злоупотребом апарата силе уништавају оно што не могу да отму

Понош: Злоупотребом апарата силе уништавају оно што не могу да отму

од Други Пишу
0 коментар

“Полицијски упади на приватни посед без судског налога представљају израз најновије фазе напредњачке владавине обележене насиљем” – изјавио је генерал Здравко Понош лидер странке Србија Центар за “Данас” коментаришући упад полиције у компанију “ДЕxпрес”.

Понош додаје да ако такве упаде изводи полиција без судског налога, онда су ствари још горе. То представља злоупотребу државног монопола над апаратом силе од стране режима и питање је зашто то режим ради у току изборне кампање – “Зато што му се може? Зато што је погубио и оно мало осећаја за меру? Зато што му је, након суочавања са доказима за Бањску и прихватања да уради све што се од њега тражи у року пар месеци, дата сагласност да одради изборе ”на свој начин”, а ово је тај начин?”- рекао је Понош.

Он даље каже да је на власти “дружина” која је мало шта имала кад је дошла на власт и да су све стекли отимајући од дрżаве и народа – ” Баждарени су да упадну на тудји посед и отимају. Узети тудје – то им је прави слоган све ове године.”

Коментаришући владавину и понашање актуелног режима, Понош сликовито каже – “Доградити два спрата висе, ставити 5 цм асвалта тање, закинути пензионере, заврнути просветне и здравствене раднике, черупати војне фабрике, опустошити ЕПС, Телеком и Пошту, рекетирати инвеститоре, отети од града и дати некоме из своје екипе – то су њихове референце. Кад не могу да отму, онда покушавају да униште. Сахранили су многе приватне фирме које нису успели да преотму и чији власници нису пристали да буду рекетирани.”

Понош објашњава да режим одавно “ кидише” на Унитед групу “Ту се не ради само о њиховом стандардном нагону – отети туђе”, додаје Понош Они у том случају УГ имају посебан мотив – ту им и даље пркосе Н1, Нова и Данас усмеравајући рефлекторе да се боље види колико напредњачки режим девастира земљу.

“Вучић добије излив ендорфина у мозак кад машта о њиховом гушењу. А кад се прене и види да му то не иде од руке, онда лечи фрустрације нападом на њихове новинаре. Сад је отишао корак даље. Кренуо је полицијом на ДЕxпресс, курирску фирму која послује у оквиру УГ. Уместо да полиција истражује стање у Пошти која је недомаћинским пословањем

разваљена и због чега запослени штрајкују, режим полицијским притиском гуши приватне пружаоце услуга који се само делимично преклапају, а делимично су комплементарни су са делатношћу Поште”- закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар