Почетна » Потреси у СНС: Вучић сече у јануару

Потреси у СНС: Вучић сече у јануару

од admin
0 коментар

На скупштини напредњака очекује се епилог сукоба који потресају странку. Чистка функционера могући увод у ванредне парламентарне изборе. Зорана Михајловић: Тачно је да неки раде против странке и премијера

ОЗБИЉАН политички сукоб, који тресе руководство СНС, биће разрешен на ванредној скупштини странке у јануару – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, премијер и лидер СНС Александар Вучић могао би тада жестоко да почисти напредњачке редове што би могао да буде увод и у ванредне парламентарне изборе у априлу.

У средишту нових потреса, који су направили пукотину у редовима СНС, нашла се и потпредседница странке и Владе Зорана Михајловић, којој поједини напредњаци приговарају да је заштићена од западних центара моћи и да њу, за разлику од премијера, медији под иностраном контролом не нападају.

Вицепремијерка нам каже да се потпуно слаже са изјавом Небојше Стефановића, потпредседника напредњака, који је за „Новости“ практично рекао да чак и неки из те странке раде на рушењу Вучића:

– Тачно је да неки из СНС руше углед странке и Вучића. Дакле, другари, радите посао због којег вас је Вучић поставио на те функције, као што ја радим за оно за шта ме је премијер поставио. Заједно смо донели и одлуку да имамо скупштину странке која је право место за све ове теме – рекла је Михајловићева за „Новости“, уз напомену да и њена крсна слава траје у медијима три дана, „као да је важнија од Ивкове“.

Ни у парламентарном тиму напредњака, чини се, нешто не штима како треба. Незванично, посланици све чешће улазе у сукобе са председницом парламента Мајом Гојковић.

Наводно, кад је шеф посланичког клуба СНС Зоран Бабић оформио групу за реформе политичког система, то је засметало Гојковићевој, јер је очекивала да се нађе на челу тима. Незванично, генерални секретар Скупштине још није изабран због неслагања њих двоје…

Бабић, за „Новости“, негира та сазнања:

– Апсолутно нема сукоба. Међусобно се поштујемо и сарађујемо. Радимо на истом послу.

Спекулише се и да посланицима смета што Гојковићева фаворизује потпредседника Игора Бечића, па му често даје да води седницу, а напредњаци му замерају што им понекад изриче казне. И на линији прве даме парламента и шефице Одбора за спољне послове Александре Ђуровић, сазнајемо, долази до сукоба мишљења.

Ђуровићева нам потврђује да некад постоје размимоилажења око неке теме:

– Неслагања у мишљењима постоје и у породици. Али, то се свакако не може оквалификовати као сукоб.

Из кабинета Маје Гојковић нисмо добили коментар на неслагања унутар посланичког клуба.

ЂУКАНОВИЋ: ХИТНО САЗВАТИ СКУПШТИНУПосланик СНС Владимир Ђукановић, који је у вишемесечном јавном сукобу са Зораном Михајловић подсећа за наш лист да већ годину дана упозорaва како поједини напредњаци руше странку и Вучића: – Било би добро да премијер што хитније сазове скупштину странке и пресече. Очекујем и да тада одлучи о захтеву Зоране Михајловић да ја будем избачен из странке. Ако јој то не прође, било би морално да поднесе оставку.

П. Васиљевић – С. С. Ровчанин     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар