Почетна » Правни тим Не давимо Београд поднеће кривичне пријаве против СНС батинаша из Новог Сада

Правни тим Не давимо Београд поднеће кривичне пријаве против СНС батинаша из Новог Сада

од Други Пишу
0 коментар

Правни тим покрета Не давимо Београд поднеће кривичне пријаве против неименованих лица која су спроводила насиље према грађанима на протесту у Новом Саду. Поред полиције и приватног обезбеђења, на овом протесту била су присутна и непозната лица за које сумњамо да су батинаши СНС послати да насиљем изазивају страх. Ово је иначе позната и врло честа пракса режима.

Генерални урбанистички план Новог Сада је један од најважнијих документата за будућност овог града и потпуно је нормално да влада велико интересовање за њега. Чињеница да је предато преко 12 хиљада примедби грађана, а да ниједна није усвојена од стране власти, води протестима и незадовољству. Шта друго очекује власт? Да ли режим заиста очекује да људи ћуте док им се отимају цели делови града, обале, шуме?

“Уместо да дозволе да се један од представника незадовољних грађана обрати Скупштини града Новог Сада, власт се одлучила да насиљем одговори на стручне аргументе. Небојша Миленковић се уредно данима раније, пријавио писменим захтевом да се обрати Скупштини града. Уместо да чује аргументе, власт је послала батинаше на окупљене људе.” – изјавио је Радомир Лазовић, народни посланик покрета Не давимо Београд који је и сам нападнут од стране СНС батинаша.

Кривичне пријаве поднећемо против батинаша који су спроводили насиље над грађанима и на тај начин желимо да поручимо да је оно неприхватљиво. Покрет Не давимо Београд се бори да у нашој земљи закони и правила важе једнако за све, а не да нам СНС батинаши заводе ред.

Можда ти се свиди

Оставите коментар