Почетна » ПРЕДИЗБОРНА ПРЕСУДА: Чанак ослобођен оптужби за крвничко пребијање

ПРЕДИЗБОРНА ПРЕСУДА: Чанак ослобођен оптужби за крвничко пребијање

од admin
0 коментар

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак ослобођен је јуче отпужби за пребијање Павла Лешановића испред кафане “Тако је суђено” у септембру 2012. године.

Основни суд у Новом Саду донео је ослобађајућу пресуду, а тужилаштво није успело да докаже да је Чанак крив за наношење лаких телесних повреда и угрожавање безбедности.

У завршној речи на рочишту одржаном прошле недеље тужилаштво је затражило да Чанак буде кажњен са осам месеци затвора на две године условно јер је “сведочењем, доказима и вештачењем утврђено да је учинио кривична дела за која се терети”.

Одбрана је затражила његово ослобађање.

Тужилаштво је на почетку суђења лидера ЛСВ теретило да је претукао Павла Лешановића испред кафане “Тако је суђено”, а оптужница је касније промењена, па се Чанак није теретио за насилничко понашање, већ за наношење лаких телесних повреда и угрожавање безбедности.

Подсетимо још да је Чанак на рочишту одржаном прошле недеље замилио суд да донесе пресуду пре избора 24. априла јер он и његова странка учестују у изборима на свим нивоима.

Посебно је интересантно што суд и тужилаштво нису били способни да утврде Чанкову одговорност за пребијање још од 2012. године, али је ослобађајућа пресуда зато донета у току предизборне кампање јер тужилац није могао да докаже да је Чанак крвнички пребио човека песницама и штапом.

Чанак излази на изборе у коалицији са СДС-ом Борис Тадића и ЛДП-ом Чедомира Јовановића. Та коалиција је у старту означенаописана као Вучићева лажна опозиција.

Чанак је једини политичар из Војводине ког је Вучић примио у Влади, иако нема никакву државну функцију, а Вучић га је позвао и на вечеру поводом доласка принца Чарлса у Србију.

Телепромптер / Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар