Почетна » Стефан Јовановић (Народна странка): Опозиција да изађе из кабинета и разговара са грађанима

Стефан Јовановић (Народна странка): Опозиција да изађе из кабинета и разговара са грађанима

од admin
0 коментар

 

„Грађане мучи како да преживе и споје крај са крајем, како да пошаљу децу у школу и обезбеде им доручак. Функционери Народне странке, почев од председника и потпредседника Вука Јеремића и Мирослава Алексића, свакодневно разговарају о томе са грађанима широм Србије. Потпредседник Борислав Новаковић се бори да заустави пројекат ’Нови Сад на води’, а потпредседник и повереник за Београд Здравко Понош спрема контролоре за београдске изборе“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

Јовановић је истакао да „проблеми грађана неће бити решени само тако што ће опозиција гостовати на Радио-телевизији Србије“, што јесте веома важно, али је неопходно и разговарати са грађанима широм земље.

Генерални секретар Народне странке је изразио наду да ће бити постигнуто пуно јединство опозиције у наступу у дијалогу са влашћу о изборним условима уз посредовање Европске уније.

„У дијалогу је потребан заједнички наступ опозиције и то оних који су боље услове тражили и за изборе 21. јуна, а то значи наступ без оних који су тројански коњи, односно без оних којима је власт помагала да скупе потписе за те изборе. Не видим како са тројанским коњима можемо да имамо заједнички наступ пред европарламентарцима“, навео је Јовановић.

Јовановић је истакао да је за опозицију важно да се креће на два колосека – дијалог о изборним условима и припрема за изборе, јер се не може чекати крај дијалога да би се тек онда кренуло у припреме.

„Народна странка очекује да ће наши европски партнери добро спровести дијалог и приступити му у доброј вери, јер имају искуства из претходног дијалога и видели су начине на које власт може да саботира тај процес. Жалим што је унутрашње питање Србије интернационализовано, али је до тога довео председник Србије Александар Вучић“, навео је Јовановић.

„Важно је да је на заседању Комитета ЕУ за спољне послове известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчкик јасно рекао да у Србији нема слободе медија и да је јако забринут због слободе изражавања у Србији“, рекао је Јовановић, и додао да је Билчик јуче пренео Јеремићу да се дијалог почетак дијалога може очекивати почетком следеће године.

Упитан да ли постојећи сазив Скупштине Србије „може пружити руку опозицији у дијалогу“, Јовановић је одговорио да се актуелни сазив парламента може назвати „збирштином“, односно „скупом људи одабраних најгором могућом селекцијом“.

„Скупштина је претворена у полигон за вежбу полазника СНС академије, који се утркују ко ће се више улагивати Вучићу и јаче говорити о опозиционим лидерима“, закључио је Јовановић.

Народна странка 

Можда ти се свиди

Оставите коментар