Почетна » ТРИ ПОЉУПЦА У ЗАГРЕБУ Николићев „шоу“ током сусрета са Колиндом

ТРИ ПОЉУПЦА У ЗАГРЕБУ Николићев „шоу“ током сусрета са Колиндом

од admin
0 коментар

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је врло срдачно дочекала учеснике самита Брдо-Бриони, председника држава некадашње СФРЈ и Албаније, а од председника Србије Томислава Николића је, „по српском“, добила и три пољупца у образ.

Николић и Грабар-Китаровић су се до сада више пута сретали, али је ово њихов први сусрет у Загребу, будући да је то прва посета председника Србије Хрватској од када се налази на тој фунцији.

Загребачки „Јутарњи лист“ је сусрет Китаровићке и Николића, због три пољупца“по српском обичају“, назвао „прави мали шоу“.

Embedded image permalink

– Прави мали шоу извео је српски председник Томислав Николић, након што му је хрватска председница пружила руку за добродошлицу. Николић ју је пољубио прво у оба образа, а затим и трећи пут, „по српски“, уз видно изненађену Колинду Грабар-Китаровић.

Тиме је Николић поновио „три пољупца“ за хрватске шефове државе, које је наменио и бившем председнику Иви Јосиповићу“, навео је овај хрватски дневник.

Иначе, први је на Пантовчак дошао Борут Пахор, који је, како се наводи, срдачно дочекан од хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић.

А пољупци за председницу су следили од Доналда Туска, председавајућег Европског већа, а у три одвојена аутомобила стигла су и тројица чланова Председништва БиХ.

Посебно су се срдачно поздравили Младен Иванић, српски члан Председништва и Борут Пахор, напоменуо је Јутарњи.

Николић: Даће Бог
Очито задовољан како протиче Самит Брдо- Бриони, председник Томислав Николић је пожелео још чешће сусрете овакве врсте.
– Даће Бог да се увек овако састајемо и да обнављамо пријатељства и успостављамо сарадњу – пише на Твитер налогу председника Србије.

Тањуг/Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар