Почетна » У току састанак опозиције, тема формирање једне изборне листе

У току састанак опозиције, тема формирање једне изборне листе

од Други Пишу
0 коментар

У току је састанак представника опозиције који су окупљени око протеста „Србија против насиља“, а како сазнаје Нова.рс главна тема је формирање једне листе за предстојеће изборе.

Након више истраживања која су показала да би опозиција окупљена око протеста „Србија против насиља“ више гласова добила заједничком листом, него да иде у неколико колона, проевропске опозиционе странке разговоре су фокусирале на заједнички излазак на изборе.

То је управо и тема састанка који је почео око 14.30 сати.

Истраживање организације ЦРТА је показало да би опозиција чак 20 одсто гласова више добила на парламентарним, а на београдским 16 одсто више, уколико би на изборе изашли уједињени. Да би било боље да иду заједно, показало је истраживање које им је представљено синоћ, иако није толика разлика у процентима.

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић недавно је потврдио да ће расписати изборе за 17. децембар и додао да то мора да учини најкасније до 2. новембра. Он је тада рекао да ће бити београдских, парламентарних и покрајинских избора.

“Избори су за грађане важни када постоји лажна представа о кризи легитимитета“, додао је Вучић.

О изборима је претходно говорио и лидер СНС Милош Вучевић. Он је изјавио да верује да ћемо имати изборе у децембру ове године и истакао да мисли на изборе за Народну скупштину, Покрајинску скупштину, Скупштину града Београда и 70-так локалних самоуправа.

Он је на ТВ Пинк рекао да ће око 100 локалних самоуправа, градова и општина имати изборе у мају, јуну следеће године.

Zoran Lutovac, Radomir Lazović i Marinika Tepić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Наташа Латковић, Јелена Јеловац    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар