Почетна » „Вечити председник“ СПС-а Гроцка ипак отишао у пензију

„Вечити председник“ СПС-а Гроцка ипак отишао у пензију

Ђоле "ампутирао" Жирета

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Јуче је одржана маратонска седница Скупштине града Београда, на којој су изабрани градоначелник као и чланови Већа. За разлику од прошлог сазива у градским телима, осим одборника, овога пута неће бити социјалиста из Гроцке.

Наиме, према сазнањима Жиг инфа, дугогодишњи и садашњи почасни председник СПС-а Гроцка, Милан Јанковић- Жире отишао је у политичку пензију. Тачније, Жире је након притисака прихватио да оде у пензију, док место члана Већа, на којем је био Јанковић нико из Гроцке није преузео.

 

Ивица Дачић и Милан Јанковић Жире

Иначе, Милан Јанковић Жире од самог настанка СПС-а био је на челу ове странке у Гроцкој. Као народни посланик истицао се као један од „ћутолога“, односно оних који су најмање причали за Скупштинском говорницом. Више деценијска политичка каријера допринела је Јанковићу да има јаке везе, ипак у јучерашњем „мешању карата“ није успео да обезбеди за себе још један мандат.

Јанковић је на челу СПС-а Гроцка, званично остао до 2016. године, када место председника препушта Др Ђорђу Станојевићу из Гроцке. Жире ипак остаје неформални владар СПС-а у Гроцкој, практично, до јуче.

Јанковић је поднео оставку као председник СПС-а, да би ова партија могла да уђе у власт са напредњацима 2016. године, јер је постојао сукоб између њега и тадашњег председника СНС-а, Драгољуба Симоновића. У периоду од 2012-2016 године у грочанској власти нису учествовали социјалисти, иако су на нивоу Републике и града били у коалицији са напредњацима. Садашњи председник ОО СПС-а Гроцка био је један од малобројних опозиционих одборника који су се оштро супростављали власти Драгољуба Симоновића, садашњег председника ГО Гроцка и председника напредњака на локалу. Након 2016. године, сарадња са СНС-ом, што се тиче локалног СПС-а је коректна. Од 2020. године, коректна сарадња прелази у благу критику локалне власти. Тако је и данас.

Др Ђорђе Станојевић, председник СПС Гроцка

Према речима наших извора, пензионисање је јако тешко пало шездесетседмогодишњем Милану Јанковићу Жирету. Извори из града Београда кажу да је дошло до свађе између Станојевића и Јанковића и да је, наводно, врх СПС-а одлучио да представници ове партије из Гроцке немају ни једног члана Већа у Граду.

Што се тиче СПС-а Гроцка, међу њиховим члановима нећете чути о никаквој свађи. Искусни политичари грочанског СПС-а, за сада, држе размирице између себе. Једино што је сигурно јесте да је Милан Јанковић Жире отишао у политичку пензију, а разлози због којих је до тога дошло остају као тајна у грочанском СПС-у.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар