Почетна » (ВИДЕО) БРУТАЛНО НАСИЉЕ: Напредњаци моткама напали активисте Двери

(ВИДЕО) БРУТАЛНО НАСИЉЕ: Напредњаци моткама напали активисте Двери

од admin
0 коментар

Активисти покрета Двери Марко Радуловић и Бобан Тошић су у близини аутобуске станице у Мајданпеку преко друштвене мреже Фејсбук уживо преносили (стримовали), како се наводи у саоштењу тог покрета, мали одзив напредњака на митинг „Будућност Србије“ у Београду.

Када су их активисти СНС-а уочили почели су да им узвикују увредљиве коментаре, а заменица председника општине Елвира Тоскић Јовановић насрнула је, прво на Тошића, а потом и на Радуловића и отела им је телефоне, додају Двери у саопштењу.

Притом је један од активиста СНС-а, како се може видети на снимку, претио држаљом која се користи за заставе и претио смрћу активистима Двери.

Када је Тоскић Јовановић отела телефон Радуловићу, села је још неколико активисткиња у аутомобил, али није приметила да је укључен видео стриминг на Фејсбуку, и да се цео инцидент и даље уживо преноси преко интернета.

На снимку се затим чује како Радуловић, иначе доктор у мајданпечкој болници, покушава да их заустави, упозоравајући их да без телефона може доћи до озбиљних проблема, јер му је телефон неопходан у случају да добије хитан позив у болницу.

Потпредседница општине му, како се може чути на снимку, на то одговара да његов телефон није код ње, да је то њен телефон, и одвози се у непознатом правцу. Током вожње се чује расправа особа у аутомобилу да ли да телефоне баце или избришу снимке и врате их. Пренос се прекида у тренутку када особе у аутомобилу примећују да је Фејсбук стрим и даље укључен.

„Дуда Тоскић је отети телефон др Радуловића хтела да баци у близини Мајданпека и тек је на интервенцију локалне полицијске станице одустала од те намере“, навеле су Двери у саопштењу, изражавајући истовремено очекивање да насилници буду кажњени у складу са законом.

 

Н1/Герила.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар