Почетна » Вучић о протесту опозиције: Седам и по хиљада је озбиљан број, са тим прелазе цензус

Вучић о протесту опозиције: Седам и по хиљада је озбиљан број, са тим прелазе цензус

од admin
0 коментар

 

„Ти људи су пребројани у главу, свако је приказан и пребројан, и не разумем ту хистерију у лажи којом су неки покушали да своје незадовољство прикрију. Онда смо чекали да се врате… Имали смо разлику између софтверског и ручног бројања, разлика од 65 лица, разлика између 7.400 и 7.500… Да се не бисмо гађали сви заједно лажним цифрама и проценама, ти људи су пребројани у главу, свако је пребројан и показан. Ниједну секунду се у Београду није окупило више од 5.500 до 5.600 људи. Седам и по хиљада је озбиљан број, није баш са оним који дођу из целе Србије толико озбиљан, али није ни за потцењивање, није мала ствар, јер са тим бројем можете да пређете цензус“, рекао је Вучић.

Он је додао и да није толико битан број људи, иако је то из целе Србије, иако је пет месеци најављино, већ то што су „све време су обмањивали јавност о броју људи“.

„Мање од 500 их је било у Булераву Александра, Таковској и Кнеза Милоша. Ни раскрсницу нису могли да заузму. Никога ту није било. Код градске скупштине није никога било, нити код Председништва“, рекао је Вучић.

Подсетимо,у суботу  је одржан још један протестни скуп „Један од пет милиона” овога пута под слоганом „Сви као један”. Протест је прошао без инцидента, а на њему је представницима власти испостављено три захтева уз обећање да ће уколико их не испуне у року од шест дана бити организован нови митинг.

Захтеви су формирање заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова, избор новог састава РЕМ-а који би на равноправним основама предлагале посланичке групе власти и опозиције, и избор техничког руководства и уређивачког колегијума информативног програма РТС-а и РТВ-а у којима ће чланове једнако предложити и власт и опозиција.

Међутим, представници власти нису чекали шест дана, већ су одмах захтеве окарактерисали као „смешне“, како их је назвао министар полиције Небојша Стефановић, и „бесмислене“, како је  у изјави истакла председница Скупштине Маја Гојковић.

 Блиц, Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар