Почетна » ВУЧИЋ РАЗМИШЉА Избори на свим нивоима

ВУЧИЋ РАЗМИШЉА Избори на свим нивоима

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић озбиљно размишља о расписивању свеопштих избора, сазнаје Данас од извора блиских Влади Србије.

Како је речено београдском листу, упоредо са покрајинским изборима у децембру, постоји озбиљна могућност да буду расписани и избори за републички парламент.

„Александар Вучић озбиљно размишља о свеопштим изборима. Опозиција их жели, а њему је доста притисака и размирица унутар владајуће коалиције“, напомињу саговорници Данаса блиски Влади Србије.

Како истичу, премијер још није донео коначну одлуку, а говориће о томе на једној од наредних конференција за новинаре.

Челници владајуће странке увелико се спремају за одржавање избора у Војводини у децембру. То је за Данас потврдио потпредседник напредњака Игор Мировић.

„Ми очекујемо изборе у Војводини у децембру“, рекао је Мировић Данасу.

Иначе, како је Данас већ известио, Влада Србије очекује да Савет министара Европске уније у септембру да препоруку за отварање првих поглавља у процесу придруживања ЕУ, како би се у децембру одржала Међувладина конференција на којој би та одлука и званично била потврђена.

То би, по свим прогнозама познаваоца прилика на политичкој сцени, био огроман капитал владајућој гарнитури за предстојеће изборе, како покрајинске тако и републичке.

Јавност је очекивала реконструкцију Владе Србије у априлу ове године, када је након седнице Главног одбора странке премијер Србије и лидер Српске напредне странке саопштио четири могућа сценарија.

„Једна опција је да променимо коалиционе снаге. Друга је да дође до значајних промена у СНС.

Трећа подразумева промену на челу Владе, а четврта да не буде реконструкције до децембра и да сачекамо покрајинске и локалне изборе“, рекао је тада Александар Вучић. Он је најавио да ће се о тој теми наставити разговори у врху странке, у наредном периоду.

„Свакако да реконструкција неће бити козметичка. Не бих сад да анализирамо варијанте, али верујем да ће мој предлог бити подржан. Мислим да још имам подршку већине у странци“. Премијер тада није желео да коментарише евентуалне промене на челу Владе, али је приметио: „Многи би се томе највише радовали, посебно они који толико снаге улажу у то да ме победе, али им никако не полази за руком“.

Он је рекао и да има доказе да се различити тајкунски лобији боре за промену власти у Србији: „Они желе да наставе пљачку Србије. Наш циљ је да донесемо бољитак народу, да Србија буде модерна, демократски устројена, уређена и уверен сам да ћемо у том послу успети. Побеђиваћемо све оне којима је успех да ствари врате у прошлост, да Србијом управљају тајкунско-мафијашки кланови, као што су управљали од „земунског“ до „Мишковићевог клана“.

 

(b92/danas)

Можда ти се свиди

Оставите коментар