Почетна » ВУЧИЋЕВ КУМ УРГИРАО: Адвокату из Чачка наместили испит за тужиоца за организовани криминал

ВУЧИЋЕВ КУМ УРГИРАО: Адвокату из Чачка наместили испит за тужиоца за организовани криминал

од admin
0 коментар

Адвокат из Чачка, Младен Ненадић, освојио је највише бодова на писаном тесту који је био у обавези да положи како би могао да се кандидује за место тужиоца за организовани криминал.

На сајту Државног већа тужилаца објављене су коначне листе кандидата за 85 што основних што виших тужилаштава у Србији, након што је тај највиши тужилачки орган одлучио о приговорима кандидата на привремене ранг листе, које су биле објављене пре десетак дана.

На утврђеној листи кандидата за избор тужиоца за организовани криминал је, поред тренутног тужиоца Миљка Радисављевића, адвокат из Чачка Младен Ненадић који је са њим дели највиши број поена.

Радисављевић је добио максималних 50 бодова за стручност и оспособљеност, док адвокат из Чачак за стручност и оспособљеност има нула бодова.

Обојица су добили максималних 20 бодова за представљање програма, док је Ненадић добио додатних 50 бодова на писаном тесту.

Према коначној листи, Радосављевић и Ненадић имају по 70 бодова.

Према речима извора портала Телепромптер.рс из тужилаштва, Ненадић је, иначе адвокат по струци, а не тужилац, унапред добио решене тестове јер Александар Вучић и његов кум имају намеру да склони Миљковића са места тужиоца за организовани криминал.

– Пренели су нам да Миљко Радисављевић мора да буде склоњен са тог места јер је то жеља Вучићевог кума Николе Петровића. Петровић каже да се плаши Радисављевића. На његово место хоће да ставе адвоката из Чачка Младен Ненадић, иначе близаког пријатеља директора БИА Александра Ђорђевића. Он је у интерним круговима познат као “адвокат мафије”. Били смо приморани да Ненадићу унапред дамо решене тестове да би имао максималан број бодова, рекао је извор Телепромптера из тужилаштва.

Телепромптер.рс је раније писао да ће Ненадић добити максималан број бодова на тесту.

На листи кандидата за избор јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Београду су актуелни заменици тужиоца у том тужилаштву Емилија Милосављевић и Наташšа Кривокапић.

Наташа Кривокапић је блиска сарадница Вучићевог кума Николе Петровића. Према речима нашег извора, она ће бити постављена на место Вишег јавног тужиоца у Београду.

Наш извор напомиње да је Наташа Кривокапић по Петровићевом налогу полицији издавала налоге за саслушања уредника Телепромптера због афере прислушкивање.

– Ако се овако настави, Вучић ће у Тужилаштву за организовани криминал имати све своје људе. Они се бирају на шест година, што значи да ће бити мирни када је реч о кривичном гоњењу људи из власти, рекао је наш саговорник.

Према Закону о јавном тужилаштву, јавног тужиоца, на предлог Владе, бира Народна скупштина на период од шест година, и он може бити поново биран.

Влада Народној скупштини може да предложи једног или више кандидата за избор на функцију јавног тужиоца. Влада кандидате предлаже са листе коју је утврдило Државно веће тужилаца. Очекује се да поступак избора тужилаца буде окончан до краја године.

Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар