Почетна » Вулин: Србија има модерну и снажну војску способну да одбрани земљу

Вулин: Србија има модерну и снажну војску способну да одбрани земљу

од admin
0 коментар

„Видећемо модерну и снажну војску која је професионално способна да одбрани земљу. Видећемо преко 2.200 припадника војске, више од 130 возила и 30 ваздухоплова. Видећемо и преко 40 пројеката на којима ради војна индустрија као и модуларну пушку са два калибра, `Лазаре`, `Милоше`, `Александра` и све оно што нашу воjску чини спремном и модерном“, рекао је гостујући у Дневнику РТС министар одбране Александар Вулин.

Свечаности у Батајници уз државни и војни врх присуствоваће и бројне војне делегације а потврђен је и долазак руског министра одбране Сергеја Шојгуа.

„Моћићемо да покажемо шта је то војна неутралност на делу, долазе министри одбране Русије и Македоније, као и делегација ЕУ а позвани су и сви амбасадори. Али да бисте били војно неутрални морате да будете и војно моћни“, објаснио је Вулин.

Министар одбране позвао је грађане да дођу на аеродром у Батајници и виде своју војску, укључујући и `мигове` који су стигли недавно из Русије и чији је ремонт у току.

„Они неће летети али ће летети `мигови` који су већ у саставу војске а грађани ће моћи да виде и спектсакуларни програм руске акро групе `Стрижи`“, рекао је Вулин.

Србија јача и своју одбрамбену индустрију у коју се стално улаже.

„Оно што је занимљиво 80 одсто онога што ће бити приказано као опрема је домаћа производња. Ту је и пројекат 1.500 који подразумева 1.500 људи обучених и опремљених по најновнијим стандардима“, нагласио је министар одбране.

Увек је актуелна и прича о војној неутралности Србије. Претходних недеља у Србији су боравили високи званичници НАТО а данас стижу и представници ОДКБ-а.

„Нема простора тврдњама да нагињемо на било коју страну и нећемо никада радити ни за једну већ само за Србију. Ова позиција је тешка али ми се боримо за себе и своју будућност“, рекао је Вулин.

Последњих месеци било је више захтева за његову смену а последњи у низу стигао је из редова ЛДП-а, због најаве да ће, како кажу, `осуђени ратни злочинци` бити предавачи на Војној академији. Помињу се генерали Делић, Лазаревић и други.

„Увек ће вас неко прозивати када се борите за војску и патриоте. То јесте исправљање неправде на неки начин. Није реч само о овим генералима већ о многима чије искуство је драгоцено за будуће официре. Многи би били сретни да они могу да им пренесу своје искуство командовања у рату. Они ће бити предавачи по позиву а не стални предавачи на академији“, рекао је за РТС министар одбране.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар