Почетна » ЖЕКИ” СЕ УЗБУДИО ЗБОГ “ЂОЛЕТА”: Зар ниси и ти преговарао са Шорошем да те извуче из дугова?

ЖЕКИ” СЕ УЗБУДИО ЗБОГ “ЂОЛЕТА”: Зар ниси и ти преговарао са Шорошем да те извуче из дугова?

од admin
0 коментар

Власник ТВ “Пинк” Жељко Мотровић упутио је Џорџу Сорошу отворено писамо због четири милиона долара које је његов Фонд за отворено друштво уплатио на рачуне бројних српских навладиних организација.

У писмо “Ђолету”, како је Митровић ословио Сороша, између осталог пише:

“Ја лично немам ништа против да донирате и помажете оне којима је то неопходно али признаћете, брука је за једног тако гигантског тајкуна и инвеститора да српско цивилно друштво понижава са напојницама недовољним ни за јутарњу кафу”.

Митрович је још навео да је Сорош за четири године донирао четири милиона евра у стотине различитих медија, невладиних организација, представника цивилног сектора, али додаје да је, како каже, малчице уделио судијама и тужиоцима, заправо њховим удружењима.

“Са четири милиона евра могли сте саградити у Србији 40 школа, 120 амбуланти, или 10 болница, али због чега би Србију помагали на такав начин, када је јефтиније куповати погубљене људске душе.”

Прво, ако је четири милиона долара потребо за школе, болнице и амбуланте, колико је онда наш премијер Александар Вучић неспособан да прикупи четири милиона евра да обнови све те школе, амбуланте и болнице.

Ако Вучић може пар милијарди да троши сваки пут када му “дуне” да распише ванредне изборе, због чега у буџету Србије нема четири милиона евра за обнову школа, болница и амбулнати?

Никоме није јасно због чега се баш Митровић обратио Сорошу. Какве везе има Митровић са Сорошем и због чега би неко Мировићеве речи тумачио као релеванте у овом случају?

Посебно је интересанто то што је управо Сорош преко СББ-а желео да купи део ТВ “Пинк” 2011. године када је Митровић довео своју телевизију до потпуног финансијског колапса.

Како су тада писали медији, Митровић је договорио са Сорошевим СББ-ом да у ТВ “Пинк” уложи 150 милион долара.

Тадашња потпредседница “Пинк интернешенел компани” Татјана Војтеховски потврдила је ту информацију, наводећи да је “Пинк” увек расположен за сарадњу са новим људима.

– Ми смо увек отворени за сарадњу и за нове људе који хоће да раде и уче. Нових емисија свакако ће бити, а о отказима нема ни говора, изјавила је Тања Војтеховски за наш лист.

Очигледно је да Митровић није узео паре од Сороша, већ од политичког тајкуна Вучића, који му је средио државни кредит како би се извукао из финансијске дубиозе.

 
(телепромптер)

Можда ти се свиди

Оставите коментар