Почетна » ЗЛФ покреће кампању: И дијаспора гласа!

ЗЛФ покреће кампању: И дијаспора гласа!

од Други Пишу
0 коментар

Поштовани/е, Зелено-леви фронт позива све држављанке и држављане Републике Србије који живе ван земље да масовно изађу на предстојеће изборе 17. децембра. Како бисмо дијаспори олакшали остваривање Уставом гарантованог бирачког права, покренули смо кампању и сајт са свим потребним информацијама:  idijasporaglasa.rs

С обзиром на немогућност гласања на београдским изборима (као и покрајинским и локалним) на бирачким местима ван земље, Зелено-леви фронт позива све који су у могућности да дођу у земљу и допринесу рушењу режима и на локалним изборима. Уколико одлучите да гласате ван Србије, важно је да се у најближем конзуларно-дипломатском представништву пријавите до 25. новембра.

Све информације о начину пријаве за гласање, потребним формуларима, о томе како да учествујете у контроли избора или донирате за кампању, можете погледати на сајту idijasporaglasa.rs.  Такође, у понедељак, 20. новембра у 20х (ЦЕТ) организујемо и онлине дискусију за дијаспору са Биљаном Ђорђевић и Добрицом Веселиновићем, преко Зоом платформе (https://us02web.zoom.us/j/88172422976) Раширите позив пријатељима, познаницима и родбини у дијаспори!

Дијаспори је изузетно отежано гласање – за отварање бирачких места у дијаспори, неопходно је да се претходно пријави најмање 100 бирача на једном бирачком месту, што је изразито рестриктивна одредба и представља кршење основних политичких права. Странка Зелено-леви фронт се залаже за олакшавање остваривања Уставом гарантованог бирачког права свим држављанима и држављанкама Србије који живе ван земље, и кампањом “И дијаспора гласа”, желимо да подигнемо изласност наших људи ван Србије на предстојећим изборима.

Одласку људи, највише младих, из земље, допринеле су све претходне власти, а политичке партије, огрезле у корупцију и криминал, издале су интересе грађанки и грађана, бавећи се профитом њима блиске елите. Зелено-леви фронт вратиће државу у руке грађана и грађанки. Изађимо на изборе и покажимо да нас има!

Можда ти се свиди

Оставите коментар