Почетна » Дејан Савић поднео неопозиву оставку, неће више бити селектор ватерполиста

Дејан Савић поднео неопозиву оставку, неће више бити селектор ватерполиста

од Други Пишу
0 коментар

Дејан Савић поднео је неопозиву оставку на место селектора ватерполиста Србије.

Ватерполо савез Србије обавестио је јавност да Дејан Савић више није селектор репрезентације Србије. После више обављених разговора, Дејан Савић је поднео неопозиву оставку која је прихваћена.

У протеклих десет година, колико је био на челу репрезентације, Дејан Савић је остварио врхунске резултате који су га сврстали међу најбоље, ако не и на месту најбољег тренера света.

Ватерполо савез Србије му је пожелео много успеха у наставку каријери и поручио да Савић може још много да пружи српском ватерполу и спорту уопште.

Савић је од 2012. године постао селектор ватерполиста и први је селектор који је донео два узастопна злата Србији на Олимпијским играма (2016. и 2021. године).

На Светском шампионату 2015. године је Србија освојила злато, освојила је шест трофеја у Светској лиги (2013 – 2017 и 2019. године), те три титуле првака Европе (2014, 2016. и 2018. године).

Успео је са српским тимом да освоји четири највећа такмичења у ватерполу од августа од 2015. до 2016. године (олимпијски, светски и европски шампион уз трофеј у Светској лиги) што се никада није десило ни пре ни после тога.

Миодраг Димитријевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар