Почетна » ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ПОСЛЕ ВАТЕРПОЛО ПОЛУФИНАЛА ЕП: Најпрљавија игра Србије икада!

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ПОСЛЕ ВАТЕРПОЛО ПОЛУФИНАЛА ЕП: Најпрљавија игра Србије икада!

од admin
0 коментар

Превише је било нервозе, ударања испод и изнад воде, чудних судијских одлука. Превише је било свега што није ватерполо. У тој тучи боље се снашла Србија – наводи „Индекс“

Хрватски медији, за разлику од ватерполиста који су признали да је Србија заслужено славила за пласман у финале Европског првенства, преносе да су судије и груба игра противника одлучили победника великог дуела у Барселони.

Портал „Индекс“ доноси наслов „Србија у сјајној утакмици срушила Хрватску за финале ЕП“, а у тексту наводи да је екипа Дејана Савића прекинула лош низ од три пораза од великог ривала, који „није могао да се прилагоди судијском критеријуму“.

– Превише је било нервозе, ударања испод и изнад воде, чудних судијских одлука. Превише је било свега што није ватерполо. У тој тучи боље се снашла Србија, а Хрватску је коштала ужасна игра са играчем више (14/3) – пише „Индекс“.

„Јутарњи лист“ је меч описао као „ретко виђени рат у базену“ и да је Хрватска изгубила највећу битку у Барселони, уз „једну од најпрљавијих игара Србије икада“.

Ударање песницом Лорена Фатовића у главу Филипа Филиповића, „Вечерњи лист“ оправдава тиме да су хрватски ватерполисти насели на провокације, што се хрватској репрезентацији дешава други пут против Србије – Никша Добуд такође ударио Филиповића пре шест година.

Занимљив наслов доноси „Слободна Далмација“ – „Играч више нам је мањак, Срби у финалу“, док „24сата“ признаје да „није ишло Хрватској и да Србија није имала милости за све грешке“.

За разлику од појединих тамошњих медија, репрезентативци Хрватске Андро Бушље и Хави Гарсија признали су да је Србија заслужено победила и да је, поредећи са Црном Гором, озбиљнији ривал и да зна да чува предност.

Србија се сутра од 22 сата састаје са Шпанијом у борби за одбрану злата, док Хрватска и Италија играју за бронзу од 20.30.

Тањуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар