Почетна » Сутра седница Спортског савезе општине Гроцка, зашто Зубковић ћути?

Сутра седница Спортског савезе општине Гроцка, зашто Зубковић ћути?

Све је исто само Благојевића нема

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Редовна седница Спортског савеза општине Гроцка биће одржана сутра, 7. јуна 2023. године у Великој  сали ГО Гроцка са почетком у 19. часова.

На Дневном реду је 12. тачака, између осталога и разрешење потпредседника Николе Стојковића- Пиксија и именовање новог.

Подсетимо се, 28. јануара 2023. одржана је Ванредна изборна седница Скупштине спортског савеза општине Гроцка. За председника је изабран Милован Зубковић, а за његовог заменика  Никола Стојковић, Пикси.

Тачније, Зубковић је на Ванредној изборној седници  Скупштине спортског савеза општине Гроцка, поставио свог заменика, односно потпредседника, Управни одбор и остало руководство. Затим је Зубковић врло често у својим беседовањима волео да изрази како ће се у овом савезу, од његовог доласка, поштеније радити и како ће се знати где ће се утрошити сваки динар. Међутим , Зубковићеве речи, демантовао је сам Зубковић.

У прилог томе иде и чињеница да, упркос кривичној и материјалној одговорности,  потпредседник Спортског савеза општине Гроцка Никола Стојковић је, у супротности са чланом 33. Став 2. Закона о спорту, уписан за заступника, иако је остао и заступник Кошаркашиког клуба Гро-баскет, који је члан спортског савеза, што се у закону зове „сукоб интереса. Зубковић сада мисли да ће спасити Стојковића кривичне одговорности уколико га склони са места потпредседника, а самим тим чином и неке његове, макар и моралне одговорности.

Новчане трансакције, што се тиче Зубковићеве транспарентности, завршавају се само на речима. У реалности, за новац се и даље не зна где одлази. Жиг инфо је крајем фебруара ове године, затражио више информација од јавног значаја, као би се уверили у Зубковићеву транспарентност. Један од тих захтева, било је и правдање добијених буџетских средстава за 2022. годину, које је требало бити завршено половином јануара 2023.

Председник Спортског савеза општине Гроцка је на све захтеве одговорио идентично- у обради је, чим нам исти буду достављени бићемо у могућности да их дамо на увид.

Половином маја ове године, пробали смо поново да добијемо нека питања од председника ССОГ-а, надајући се да ће коначно одржати обећање о „комуникацији и транспарентности“.

За разлику од претходног пута, Зубковић је у одговору на ова питања отишао и корак даље. У складу са својим манирима, научених од оних који су га поставили, одговори једноставно нису стигли. Транспаретни Зубковић, чим је заузео фотељу, почео је мудро да ћути.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Одабери музику коју волиш, кликни на старт (play) и уживај!

 

 

                           

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар