Почетна » СРБИН КАНДИДАТ ДА СУДИ ФИНАЛЕ: Мажић на ЕП зарадио 30.000 евра

СРБИН КАНДИДАТ ДА СУДИ ФИНАЛЕ: Мажић на ЕП зарадио 30.000 евра

од admin
0 коментар

Судија из Врбаса био актер пет мечева на текућем ЕП, три пута као главни, а два пута као помоћни арбитар

Велика част за српског судију! Милорад Мажић, Марк Клатенбург или Виктор Кашаи – један од ове тројице арбитара делиће правду на финалном мечу Европског првенства!

Фаворит је Енглез, али ни Србин није без шанси. Напротив, Пјерлуиђи Колина изузетно цени Мажића и жели да му повери највеће мечеве. Међутим, треба имати у виду да ту одлучују и бројни други фактори, али и људи. Завршне мечеве углавном добијају арбитри из лига Велике петорке (и Португала), а последњи пут их нису добили пре 32 године, кад је Бугарин судио финале.

Ериксон суди полуфинале

Виктор Кашаи, мађарски делилац правде, има сличан проблем као Мажић, с тим да судија из суседства има и мрљу с претходног ЕП, пошто није признао регуларан гол Украјини на мечу са Енглеском (лопта прешла гол-линију). Мађар има за нијансу мање шансе од нашег судије да добије финални меч.

Мажић је веома добро судио у досадашњем току Еура. На три меча имао је улогу главног арбитра, док је у две утакмице био четврти судија. С финансијске стране, он је одлично прошао! Како је Матео Беусан, судијски експерт из Хрватске, открио у интервју Спортском журналу, главни судија финалног меча Европског првенства добија равно 11.000 евра!

Мечеви пре тога судијама доносе по 6.000 евра. Упола мању суму добијају помоћници, арбитри иза голова и четврте судије. Кад се на то додају и дневнице за више од 30 дана проведених у Француској, долазимо до изузетно лепе суме која чека Мажића, а износи – 30.000 евра!

Ако добије поверење да суди финала, зарада ће бити још већа… Заслужено!

Иначе, УЕФА је одредила судије за два полуфинална меча. Дуел Португала и Велса, на опште изненађење, судиће Јонас Ериксон. Шведски арбитар „истакао“ се очајним одлукама на мечу финала Лиге Европе, а с грешкама је наставио и на Еуру. Једини милионер међу судијама очигледно има друге адуте због којих добија поверење европске куће фудбала.

Рицолију друго полуфинале

С друге стране, Никола Рицоли је, потпуно очекивано, добио велики дерби између Немачке и Француске. Италијан важи за једног од тројице најбољих судија на Старом континенту и зато му је додељен дерби можда и целог шампионата.

ЗАРАДЕ СУДИЈА НА ЕУРУ 2016.

– Финале 11.000 €
– Остали мечеви 6.000 €
– Дневнице 200 €
(рачуна се сваки дан на Еуру)
– Помоћници 3.000 €

Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар