Почетна » Тренер клуба из Калуђерице доживотно избачен из фудбала

Тренер клуба из Калуђерице доживотно избачен из фудбала

Судији нанео тешке телесне повреде, сломио му нос

од Други Пишу
0 коментар

Фудбалски савез Београда није имао милости – Александар Миланов, тренер млађих пионира Милано старса, доживотно је избачен из фудбала. Кажњен је забраном ангажовања у најпопуларнијем спорту, због физичког напада на судију Петра Пантелића.

Одлуку у првом степену изрекао је Милош Врањковић, комесар за дисциплину млађих категорија ФС Београда.

– Физички напад на судију, манифестован тако што је тренер Александар Миланов главом ударио у пределу чела, затим и затвореном шаком у пределу носа, након чега је шутирао у стомак судију, изазван је са посебном одлучношћу, упорношћу и безобзирношћу, а све пред уплашеном и шокираном децом и њиховим родитељима, који су то згрожено посматрали – стоји у образложењу одлуке.

Према извештајима, судији Петру Пантелићу, после меча млађих пионира Милано старса и добановачке Будућности, нанете се тешке повреде, сломљен нос, што је и документовано у медицинским списима. Није, ипак, ту био крај…

– Наставак психичке тортуре према судијин настављен је и од стране НН лица у свлачионици. Тражено је да судија промени исказ… Наведено представља и лошу организацију утакмице, с обзиром да се овакве сцене и претње не смеју дешавати.

Отежавајућа околност за Миланова била је и чињеница да се налази на челу Организације тренера Гроцке и члан Извршног одбора еснафског удружење градског савеза.

– Иако је исказао кајање за учињено дело, уз образложење да је био изазван од стране судије, није показао накнадну свесност да је демонстрирано понашање неприхватљиво и друштвено осуђујуће, што би комесар за дисциплину евентуално могао узети у обзир, приликом одмеравање казне – констатовао је Милош Врањковић.

Спортклуб/Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар