Почетна » КО БАЦА ХЛЕБ ГОЛУБОВИМА, КАЗНА 10.000 ДИНАРА: Нови пропис ШОКИРАО Србију!

КО БАЦА ХЛЕБ ГОЛУБОВИМА, КАЗНА 10.000 ДИНАРА: Нови пропис ШОКИРАО Србију!

од admin
0 коментар

Ова одредница је била и у пређашњој одлуци, само је казна повећана, и то пет пута: са 2.000 стигло се до 10.000 динара

Грађани Смедерева, али и сви они који се нађу у овом граду како деле корицу хлеба или кифлу са голубовима на улици, биће кажњени казном до 10.000 динара.

Ова казна предвиђена је изменама и допунама Одлуке о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња коју су усвојили одборници Градске скупштине.

Одборници су се сагласили и са изменама члана 45 ове одлуке где се наводи да је забрањено “храњење паса, мачака, голубова и других животиња на површинама јавне намене и површинама у јавном коришћењу и остављање хране у наведене сврхе”. За за ово “недело” чланом 49 предвиђена је казна за физичка лица до 10.000 динара.
– То је ван сваке памети. Не знам за друге, али ја, а претпостављам и већина чланова и пријатеља друштва, нећу поштовати овакву сумануту забрану – каже Гордана Ристић из смедеревског Друштва за заштиту животиња АПАС.

Foto: Pixabay

Ова одредница је била и у пређашњој одлуци, само је казна повећана, и то пет пута: са 2.000 стигло се до 10.000 динара. Исто тако, чињеница је да и у неким другим градовима Србије постоје сличне забране за псе и мачке, смедеревски додатак су голубови.

За спровођење одлуке и за кажњавање задужена је комунална полиција.

– Ако новчана казна не буде наплаћена на лицу места, комунални полицајац може на лицу места починиоцу прекршаја да уручи позив да у року од осам дана плати казну и доказ о извршеној уплати достави на увид комуналној инспекцији или комуналној полицији, са напоменом да ће “уколико казну не плати у прописаном року, против починиоца бити поднет захтев за покретање прекршајног поступка” – објаснио је Љубомир Антић, начелник Комуналне полиције у Смедереву.

Foto: Pixabay

Он је додао да су се голубови нашли у овој причи јер по новом закону о добробити животиња спадају у исту групу са псима и мачкама.

– Нису нама проблем голубови, него они који су навикли да хране луталице на одређеним местима и сада имамо чопоре паса који иду за њима. С голубовима ћемо лако, они бар никог не уједају – истакао је Антић.

Телеграф.рс / Извор: Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар