Почетна » На захтев грађана и Општине Гроцка, биће уведена посебна линија за Гроцку

На захтев грађана и Општине Гроцка, биће уведена посебна линија за Гроцку

од admin
0 коментар

Предлог је сачињен на основу студије Саобраћајног факултета, а усаглашен је са промедбама општина и грађана.

Од јануара 2016. године почиње постепено да се уводи нова мрежа линија јавног градског превоза у Београду.

Како је предвиђено предлогом Градске дирекције за јавни превоз, до појединих измена доћи ће већ током јануара, док ће друге измене бити сукцесивно реализоване током године, због изградње нових терминуса.

Тако ће у јануару поново бити уведен трамвај 11, који ће саобраћати трасом Калемегдан Доњи град – Блок 45, а та линија је уведена на захтев грађана.

На захетев грађана, биће уведена и линија 404, која ће крећући се трасом Рипањ – Трешња, пролазити кроз насеље Прњавор, које до сада није имало јавни превоз.

Линија 56Л, која је саобраћала од Зеленог венца до Чукаричке падине, биће укинута.

Линије 27 и 67 биће спојене, па ће аутобуси на линији 27, од Мирјева 3 уместо до Трга Републике, продужити трасу до Блока 70А на Новом Београду.

Аутобуси на линији 38, који су саобраћали трасом Шумице – погон Космај, убудуће ће ићи од Шумица до Великог Мокрог Луга, док ће линија 406 бити продужена па ће ићи од Вождовца до Белог потока.

Возила јавног градског превоза на линији 72 ће од Зеленог венца до Аеродрома, уместо улицом Недељка Гвозденоића, одсносно Бежанијском косом, убудуће саобраћати Војвођанском улицом.

Линије 505 и 709 делимично ће изменити трасе, а линија 705 ће у циљу разионализације бити обједињена са линијом 706Е, па ће од земунског Кеја ослобођења саобраћати до Аеродрома Батајница.

Остале измене чекају изградњу нових терминуса

Током наредне године доћи ће до измене других линија, а друга фаза везана је за изградњу нових терминуса.

Због измештање терминуса Трг Републике, Студентски трг, Дорћол (Дунавска), увођења пешачке зоне у централном градском подручју и дислоцирања тролејбуса из Васине улице у Француску биће изграђено ново стајалиште Дунавска, у Дунавској улици, наспрам тролејбуског депоа. Ту ће убудуће стајати окретати 19, 21, 22, 28, 29, 41 и аутобуси 26, 31, 32е, 35, 43 и 44.

Биће изграђено и стајалиште Нови Београд – Ушће, поред Бранковог моста на Ушћу, где ће убудуће стајати аутобуси на линији 27Е, као и Нови Београд – Блок 20 на паркинг простору у улици Владимира Поповића, где је предвиђено стајалиште за линије 96, електробус линију и минибус линију Е9.

У склопу изградње комплекса Аутобуске и железнчке станице биће изграђено и стајалиште Нови Београд – Блок 42, уз Булевар Милутина Миланковића где ће убудуће окретати линије 46 и 601.

На захтев грађана и Општине Гроцка, биће уведена посебна линија за Гроцку, па ће на улазу у насеље из правца Бегаљице бити изграђено стајалиште, одакле ће полазити 301.

У склопу пројекта Београд на води уводи се и привремена локација Аутобуске станице ЛАСТА за приградске линије Обреновац, Лазаревац, Сопот, Младеновац у оквиру Блока 42, на постојећем паркингу наспрам Отвореног тржног центра.

Неке линије превоза већ су измењене током 2015. године, па су уведене линије 66 од Вуковог споменика до НТП Звездара, 311 од Устаничке до Лештана и линија 505 Миљаковац 1 – Миљаковачке стазе.

До сада су измењене трасе линија 102, 534 и 707.

Предлог је сачињен на основу студије Саобраћајног факултета, а усаглашен је са промедбама општина и грађана.

извор курир/беоинфо

Можда ти се свиди

Оставите коментар