Почетна » Старински колач од јабука петровача који се спрема уочи Петровдана

Старински колач од јабука петровача који се спрема уочи Петровдана

од Други Пишу
0 коментар

Колач који враћа у детињство и мирисе бакине кухиње.

Један од обичаја који се везује за Петровдан јесте прављење петровданског колача с јабукама. У наставку погледајте који су вам састојци потребни и какав је поступак припреме.

Састојци:
Тесто:

– 1 шоља неотопљене масти

– 1 шоља шећера

– 1 шоља млека

– 1 цело јаје

– 1 жуманце

– брашно по потреби

– лимунова кора

– 1 прашак за пециво

Надев:

– 1 кг наренданих јабука (Петровача)

– шећера по жељи

– цимет

– 3 кашике презле

И још…

– прах шећер

– ванил шећер

Припрема:

Умутути пенасто маст, јаја и шећер, па додати млеко, нарендану кору лимуна, прашак за пециво и брашно, да се замеси фино тесто да може лепо да се развуче оклагијом, преноси Цоолинарика.

Тесто поделити на два дела, један ставити у плех, преко ставити фил од наренданих јабука, презле и цимета, па посути преко шећером, и ставити другу кору.

Пећи на умереној температури, кад буде готово посути ванил шећером, а кад се охлади шећером у праху.

Пријатно!

Shutterstock/hanov Michael

Коолинарика/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар