Рецепт недеље: Штрудла са џемом

Да ли правите штрудлу са џемом или бирате неки други надев? Која је ваша омиљена зимска посластица?

admin
јануар 29, 2022

0 коментара

2 мин читања
8

 

Састојци:

350 г брашна тип 400
1/2 кашичице прашка за пециво
1/2 кашичице сувог квасца
1 кесица ванилин шећера
1 кашика шећера
1 кашичица рендане коре лимуна
прстохват соли
2 дл топлог млека
50 мл уља
1 теглица џема по избору
Припрема:

У ванглицу за мешење сипајте све суве састојке и измешајте их. Додајте млеко и уље, па умесите тесто.

Ванглицу добро упакујте (како се тетсо не би сушило) и оставите га на топлом месецу да се удвостручи.

Радну површину поспите брашном, ставите тесто и мало га премесите. Развијте га у правоугаоник који одговара димензијама вашег плеха.

Дебљина теста је по жељи. Тесто премажите џемом и увијте штрудлу.

Ја сам направила две мање штрудле и уплела их, али то није обавезно. Плех за печење обложите папиром и ставите штрудлу.

Покријте је и оставите да одстоји око пола сата. Рерну загрејте на 180 степени.

Пре печења штрудлу премажите умућеним јајетом. Пеците је око 40 минута.

Састојци су за једну штрудлу.

Кристина Гашпар / Домаћица за вас  Данас

Последње