Sastojci:
350 g brašna tip 400
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice suvog kvasca
1 kesica vanilin šećera
1 kašika šećera
1 kašičica rendane kore limuna
prstohvat soli
2 dl toplog mleka
50 ml ulja
1 teglica džema po izboru
Priprema:
U vanglicu za mešenje sipajte sve suve sastojke i izmešajte ih. Dodajte mleko i ulje, pa umesite testo.
Vanglicu dobro upakujte (kako se tetso ne bi sušilo) i ostavite ga na toplom mesecu da se udvostruči.
Radnu površinu pospite brašnom, stavite testo i malo ga premesite. Razvijte ga u pravougaonik koji odgovara dimenzijama vašeg pleha.
Debljina testa je po želji. Testo premažite džemom i uvijte štrudlu.
Ja sam napravila dve manje štrudle i uplela ih, ali to nije obavezno. Pleh za pečenje obložite papirom i stavite štrudlu.
Pokrijte je i ostavite da odstoji oko pola sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Pre pečenja štrudlu premažite umućenim jajetom. Pecite je oko 40 minuta.
Sastojci su za jednu štrudlu.
Kristina Gašpar / Domaćica za vas Danas