Recept nedelje: Štrudla sa džemom

Da li pravite štrudlu sa džemom ili birate neki drugi nadev? Koja je vaša omiljena zimska poslastica?

admin
januar 29, 2022

0 komentara

2 min čitanja
8

 

Sastojci:

350 g brašna tip 400
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice suvog kvasca
1 kesica vanilin šećera
1 kašika šećera
1 kašičica rendane kore limuna
prstohvat soli
2 dl toplog mleka
50 ml ulja
1 teglica džema po izboru
Priprema:

U vanglicu za mešenje sipajte sve suve sastojke i izmešajte ih. Dodajte mleko i ulje, pa umesite testo.

Vanglicu dobro upakujte (kako se tetso ne bi sušilo) i ostavite ga na toplom mesecu da se udvostruči.

Radnu površinu pospite brašnom, stavite testo i malo ga premesite. Razvijte ga u pravougaonik koji odgovara dimenzijama vašeg pleha.

Debljina testa je po želji. Testo premažite džemom i uvijte štrudlu.

Ja sam napravila dve manje štrudle i uplela ih, ali to nije obavezno. Pleh za pečenje obložite papirom i stavite štrudlu.

Pokrijte je i ostavite da odstoji oko pola sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Pre pečenja štrudlu premažite umućenim jajetom. Pecite je oko 40 minuta.

Sastojci su za jednu štrudlu.

Kristina Gašpar / Domaćica za vas  Danas

Poslednje