Recept nedelje: Keks sa makom

Za ljubitelje maka i malih slasnih zalogaja – keks sa makom. Hrskav i neodoljiv.

admin
februar 7, 2022

0 komentara

2 min čitanja
13

 

Sastojci:

100 g omekšalog maslaca/masti/margarina
50 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
2 kašike meda
1 jaje
50 g mlevenog maka
rendana korica limuna
200 g brašna
1/3 kašičice praška za pecivo
3-4 kašike mleka
Ostali sastojci:

džem po izboru
50 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom, dodajte jaje i vanilin šećer, pa ponovo umutite.

Umešajte mak i koricu limuna.

Sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u prethodno umućenu smesu i umesite sve sastojke uz dodavanje mleka.

Testo upakujte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena.

Razvijte ga na radnoj površini koju ste posuli brašnom debljine 3-4 mm.

secite željene oblikr i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Keks sa makom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.

Ostatke testa takođe poređajte u šleh i pecite ih 8-10 minuta na 180 stepeni.

Prohlađene keksiće pospite šećerom u prahu koji ste začinili vanilin šećerom.

Ili, spajajte po dva keksića džemom po izboru, pa pospite šećerom u prahu.

Recept možete naći i na blogu

Kristina Gašpar / Domaćica za vas   Danas

Poslednje