Веге рецепт: Проја

Проја је традиционално српско јело које већина људи воли и једно од јела које ме враћа у детињство, и које увек радо спремам и јело које заиста не губи своју чар у овој сласној и богатој веганској варијанти.

admin
јануар 10, 2022

0 коментара

2 мин читања
10

Ово јело може бити део празничне трпезе али и свакодневна укусна ужина или доручак. Брзо се прави, релативно је повољно и допашће се чак и пробирљивцима!

Састојци:

250г паленте
200г пшеничног брашна
кесица прашка за пециво
кашика соли
5 кашика нутритивног квасца
300мл сојиног јогурта
мања шољица сојиног млека
100мл уља
150г веганског сира по жељи
60г семенки по жељи

Помешала сам 250г паленте, 200г пшеничног брашна, кесицу прашка за пециво, кашику соли, 5 кашика нутритивног квасца, 300мл сојиног јогурта и 100мл уља.

Додала сам и шољицу сојиног млека док проја није постала компактна, затим сам умешала вегански сир, око 150г. У ову проју можете ставити било који, веганске качкаваље или веганску фету(њу исеците на крупније комадиће).

Затим сам излила проју у подмазану посуду за печење и посула семењем које сам имала код куће, лан, сусам, голицу, сунцокрет и чија семе. Пекла сам проју 35 минута на 200Ц.

Тијана Здравковић   Данас

Последње