Почетна » „ДЕЦА СПАВАЛА НА КРЕВЕТИМА ИЗ КОЈИХ СУ БОЛИ ФЕДЕРИ“ Родитељи кивни због рекреативне на Тари, у школи кажу „све је преувеличано“

„ДЕЦА СПАВАЛА НА КРЕВЕТИМА ИЗ КОЈИХ СУ БОЛИ ФЕДЕРИ“ Родитељи кивни због рекреативне на Тари, у школи кажу „све је преувеличано“

од admin
0 коментар

Из ове школе, међутим, кажу да је цела прича преувеличана, док из туристичке агенције „Мивекс“, која је била задужена за организацију, нисмо добили коментар јер „имају доста посла и креће туристичка сезона”.

Мајка ученице трећег разреда ОШ „Светозар Марковић“ Т. К. обратила се „Блицу“ са тврдњом да је њена ћерка са другарима доживела велику непријатност на рекреативној настави.

– Кад ми је рекла да су спавали на помоћним лежајевима са којих су их боли федери нисам могла да верујем – каже Т. К. и додаје да су нека деца спавала у брачним креветима, нека у нормалним за једну особу, а нека на помоћним лежајевима. Мајка тврди и да ђаци нису јели ни исту храну као учитељи, већ су добијали прилично мале оброке.

„Једно јела деца, друго наставници“

– У уговору је писало да ће деца добијати оброке у складу са њиховим потребама, док су нам усмено у школи рекли да ће ђаци моћи да узимају храну са шведског стола, али се то није догодило. Деца су добијала масан кромпир и живу пилетину, док су учитељи бирали шта желе са шведског стола – тврди мајка, уз напомену да су рекреативну наставу дебело платили – 24.400 динара.

Она је, каже, контактирала и агенцију „Мивекс“.

– Из агенције су ми рекли да је такав договор са школом, али нама нико ништа о томе није рекао, а и ништа од тога није писало у уговорима – наводи ова мајка.

Да ли је било пропуста, покушали смо да сазнамо од директора школе.

Директор: Увек ће се неко жалити

– Увек имате родитеље који ће се жалити. Хотел у ком су деца била је са три или четири звездице, што школе ретко кад добијају, а једва смо обезбедили и тај термин – каже Ивана Оролицки, директорка школе, и додаје да лежајеви јесу били различити, али да су сви били удобни, са дебелим душецима.

Она каже да су учитељи били задовољни услугом.

– Рекли су ми да је храна била одлична, да су деца добро јела и да је особље хотела излазило у сусрет свим захтевима. Шведски сто није најзгоднији за децу, лакше је да им се сипа у тањир. Храна је била разноврсна и то је било боље место од било ког где су до сада ишли – каже директорка, уз оцену да су поједини родитељи мало претерали.

Без мобилних телефона

Родитељи немају слике смештаја јер је деци било забрањено да носе мобилне телефоне.

– Став учитеља је био да их ученици не носе и не користе за време наставе. Комуникација са родитељима је била преко телефона учитеља који су били доступни све време за позиве – каже директорка школе.

А. Милутиновић , М. Радоњић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар