Почетна » Иван ће бициклом прећи 2.000 км до Лондона да помогне породици из Панчева

Иван ће бициклом прећи 2.000 км до Лондона да помогне породици из Панчева

од Други Пишу
0 коментар

Хуманост нема цену, а то доказује Иван Лазић који је одлучио да споји лепо и корисно, и уз свог сапутника – бицикл некоме улепша живот.

Иван Лазић, рођен је у Ужицу а већ пуних дванаест година живи у Лондону. Поред својих обавеза које има, Иван вози бицикл по Лондону а све зарад хуманитарних организација. Сада, Иван жели да вози и за наше људе како би помогао колико може. Ми смо ступили у контакт са њим, а он је био рад да са нама подели све што си тиче ове велике акције.

„Ја сам у Лондону доста дуго, дванаест година и возим бицикл свуда, чак сам учлањен у Бициклистичко друштво у Лондону, а иначе сам из Ужица. Имао сам велику жељу да направим велику руту, а онда сам то рекао својим пријатељима који су ме подржали и рекли ми да то могу да урадим али као хуманитарну акцију. Мој пријатељ који је пешачио по Србији за мали Машу ми је препричао како то иде, и ја сам се бацио у потрагу“, прича Иван.

Први корак – успешан

„Прва ствар коју сам урадио јесте да сам се јавио организацији Срби за Србе који су истог трена пристали да радимо и да зарадимо за некога коме је наша помоћ потребна. имао сам велику жељу да возим за Машу, али су ми рекли да постоји породица Небрига из Панчева којој је помоћ потребна, док је за Машу новац скупљен. Пристао сам наравно, јер спајам лепо и корисно“, прича Иван за наш портал.

Трошкови пута

„Што се тиче трошкова пута, ја све сам финансирам преноичиште, храну, воду и све што иде уз то“.

„Планирам да кренем 16.07.2022. из Београда са Трга Николе Пашића у 07.00 ујутру. Не знам колико ће то путовање трајати, али знам да ћу то урадити. Овим путем бих волео да позовем све људе да се прикључе акцији, а свима онима који су рекли да желим новац за себе имам да поручим да тај новац и да хоћу не могу да узмем, а свакако ми то није ни на крај памети. Идемо у мисију која се зове помоћи онима којима је то најпотребније“, закључује Иван Лазић.

План пута

Нови Сад, Србија – Осијек, Хрватска – Горња Радгона, Словенија – Грац, Аустрија – Салцбург, Аустрија – Минхен, Немачка – Аугсберг, Немачка – Штутгард, Немачка – Луксембург, Белгија – Лил, Француска – Кале, Француска – Довер, Енглеска – Лондон.

Организација Срби за Србе је писала о породици Небриге из Панчева којој Иван жели да помогне. Много чланова, кућа мала и оронула, а они сви заједно у борби за боље сутра.

У породичном дому живи бака Биљана, дека Срећко, мајка Санела, отац Горан и деца Александра (14), Јелена (12), Сузана (11), Милица (7) и Богдана (1). Кућа у којој живе, у солидном је стању. Ипак, пошто живе у неколико малих просторија, недостатак животног простора приметан је.

„Скучени смо као сардине. Хвала Богу, имамо све што нам је потребно за живот. Много сам поносна на унуке јер су све одличне у школи. Деци би највише значило када би имала више простора“, рекла је бака Биљана пише Срби за Србе

Отац породице дуго је радио на грађевини, а тренутно је преко агенције добио посао који није за стално. Мајка Санела је у трећем месецу трудноће, тако да ће породица Небрига ускоро добити и шесто дете. Породица прима дечији додатак за четворо деце.

Павле Ивковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар