Почетна » Коалиција за слободу медија: Прогањање и малтретирање ОК Радија мора бити заустављено

Коалиција за слободу медија: Прогањање и малтретирање ОК Радија мора бити заустављено

од Други Пишу
0 коментар

Власницу ОК Радија из Врања Оливеру Владковић поново је посетио Дејан Николић Кантар, који јој дуже време прети и угрожава имовину, само дан након што је у Врању била Радна група за безбедност новинара управо тим поводом. Иначе, Николић је у овом тренутку, на издржавању казне затвора за насилничко понашање, коју издржава у својој кући, уз дозволу за свакодневно напуштање, ради обилажења својих градилишта, одмора или релаксације.

ОК Радио у Врању и кафе Но Цоммент који функционише у оквиру ове медијске куће, изложени су месецима озбиљним нападима и претњама. Претње трају од како је власница радија инспекцији пријавила инвеститора који уз њен објекат гради без потребних дозвола. Пошто је инспекција обустављала нелегалне радове, у више наврата извршени су напади на имовину радија.

 

Прво су током ноћи полупана стакала на излогу кафеа Но Цоммент, потом је белом фарбом испрскан целокупан инвентар и унутрашњост објекта након чега је у кафе ушла и друга особа и укључила спикерфон на свом телефону, преко кога је треће лице претило запосленима.

 

Иако је покренут поступак, још један напад десио се пре десетак дана, када је ОК Радију преко ноћи, са спољне стране, зазидан прозор једне од канцеларија.

 

Коалиција за слободу медија поздравља досадашњи рад надлежних органа али због наставка застрашивања и узнемиравања захтева заустављање истих без одлагања. Полиција и тужилаштво морају да обезбеде личну сигруност свих и спрече осуђиваног Дејана Николића Кантара или било кога другог да застрашују или повреде Оливеру Владковић, односно запослене у ОК Радију и кафеу Но Цоммент. Држава је дужна да обезбеди њихову сигурност и заштити их од самовоље и терора насилника.

 

Коалиција за слободу медија даје пуну подршку Оливери Владковић и запосленима у ОК Радију да наставе да обављају свој посао прфесионално и одговорно.

 

Коалицију за слободу медија чине Асоцијација медија, Асоцијација онлајн медија (АОМ), Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Пословно удружење Асоцијација локалних и независних медија „Локал Прес“ и Славко Ћурувија Фондација.

17.06.2022

Можда ти се свиди

Оставите коментар