Почетна » Летњи петак, ТРОПСКА СУБОТА, а онда стиже нови СУНОВРАТ ТЕМПЕРАТУРЕ

Летњи петак, ТРОПСКА СУБОТА, а онда стиже нови СУНОВРАТ ТЕМПЕРАТУРЕ

од admin
0 коментар

Након неколико хладнијих дана, метеоролози најављују да је пред нама нешто топлији викенд, али потом опет следи пад…

– Данас ће време бити далеко стабилније, уживаћемо у више сунца. Пљускова са грмљавином биће у веома кратким интервалима и то у источним и југоисточним деловима Србије. Температура ће бити примерена оној летњој, од 26 до 30 степени – каже за “Блиц” метеоролог Ђорђе Ђурић.

Иако у Србији ово лето нисмо још осетили, у свету су забележене НЕНОРМАЛНЕ ТЕМПЕРАТУРЕ од којих људи УМИРУ

У суботу нам стиже прави летњи дан, те ће цео викенд бити делимично тропски. Температура ће се у суботу кретати од 29 до 32 степена, а једино су током ноћи, понегде у Војводини, могући локални пљускови са грмљавином.

– Веома топло време задржаће се и у недељу, а жива у термометру опет ће прећи 30. подељак у свим деловима земље. На југоистоку Србије очекују се чак 34 степена – прича Ђурић.

Нажалост, судећи према прогнози, скупо ћемо платити овај „летњи викенд“ јер нам већ у недељно после подне са запада стиже освежење са пљусковима и грмљавином. Биће осетан пад температуре, а створиће се и услови за јаче временске непогоде.

– Почетком следеће седмице биће облачно и нестабилно, а температура ће се кретати од 23 до 29 степени. Такво време би се задржало до среде, те нам од четвртка долази стабилизација. Уколико не дође до промена, крај јула би требало да буде сунчан, са температуром од 28 до 32 степена – сматра Ђурић.

Гледајући прву половину лета, метеоролози кажу да ће август бити стабилнији, али се и даље не назиру дужи тропски таласи.

А. Јанковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар