Почетна » Бивши водочитач постао помоћник министра пољопривреде

Бивши водочитач постао помоћник министра пољопривреде

од admin
0 коментар

Дугогодишњи водочитач из Обреновца Александар Богићевић је на седници Владе Србије одржаној 17. јула изабран за в. д. помоћника министра пољопривреде за област руралног развоја.

Александар Богићевић је од 1995. до 2007. године радио у ЈКП „Обреновац“, као водочитач, затим инкасант, благајник и организатор паркирања, а од 2007. до 2012. године у ЈКП „Водовод и канализација“ на пословима благајника, референта за водочитање и шефа контроле потрошње воде и рекламација, пише лист „Данас“.

 

Rešenje o imenovanju Aleksandra Bogićevića

Како наводи „Данас“, на питање шта је Богићевића квалификовало за тако високо и одговорно место, Министарство пољопривреде је одговорило да је он изабран за помоћника министра на основу дугогодишњег рада на пословима везаним за пољопривреду као члан Већа градске општине Обреновац, у коме је био задужен за послове из области пољопривреде „као и на основу претходно остварених резултата везаних за санације после поплава у општини Обреновац 2014“.

Александар Богићевић (45) основну и средњу пољопривредно-хемијску школу завршио је у Обреновцу, а звање струковни економиста стекао на Високој школи за економију и управу у Београду.

Дипломирао је на Факултету за пословно индустријски менаџмент Универзитета „Унион“ у Београду и стекао звање дипломирани менаџер.

Након рада у комуналним предузећима на пословима читача водомера, благајника, рефернта и организатора паркирања, од 2012. до 2014. био је члан је Општинског већа општине Обреновац задужен за комуналне делатности, а 2014. изабран за члана већа исте општине, задужен за послове из области пољопривреде. Реизабран је на исту функцију 2016. године. Члан је Српске напредне странке (СНС), пише „Данас“.

Данас/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар