Почетна » Ново правило:Трудницама 35% плате преко фирме

Ново правило:Трудницама 35% плате преко фирме

од admin
0 коментар

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће убудуће РФЗО 35 одсто накнаде трудница пребацивати на рачун послодавца

Лончар је појаснио да је изменама Закона о здравственом осигурању предвиђено да ће убудуће РФЗО 35 одсто накнаде трудницама пребацивати на рачун послодавца, а не на рачун осигураница, како је до сада био случај.

То је, према његовим речима, доводило до кашњења у исплати тих средстава, а новим решењем труднице ће бити у бољем положају.

Лончар је представио још једну измену у том закону, према којој ће потврда о коришћењу здравствене заштите у иностранству бити издавана на период до када је осигураник упућен на рад у иностранство, а не до 12 месеци како је до сада било.

Посланици су започели начелну расправу о три законска предлога из области здравства, реч је о изменама закона о здравственој заштити, о здравственом осигурању и о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства, које је Лончар представио посланицима.

Када су у питању измене Закона о здравственој заштити, Лончар је објаснио да ће оснивачка права над клиничким центрима бити пренета са града на републику.

Њима се, поново омогућава допунски рад за медицинске раднике у укупном трајању једне трећине радног времена.

Изменама Закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства предвиђено је да дан ступања на снагу тог закона уместо 1. јануар 2016. године буде годину дана касније.

Тањуг,Б92

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three × 2 =