Почетна » ПОДЗЕМНА ДРУШТВЕНА МРЕЖА Фејсбук из другог угла

ПОДЗЕМНА ДРУШТВЕНА МРЕЖА Фејсбук из другог угла

од admin
0 коментар

Недељу дана сам се бавио феноменом „Фејсбук“ и лажних налога.

Резултати до којих сам дошао су ме запрепастили.Тај такозвани”подземни” Фејсбук је оличење наше свакодневнице и опште кризе друштва.

Родитељ сам чија су деца стасала и сазрелила пре експанзије ФБ и на томе сам захвалан родитељима Марка Цукербергера, што су се упознали тада а не пар година раније. Да није тако, ја не знам шта бих као отац могао да уциним.

Фејсбук врви од полу голих девојака које имају на хиљаде пријатеља – углавном истих, мушких.Дошао сам до сазнања да су све оне нормалне у стварном животу, повучене и кажу за такве профиле „бљак ја то не бих никад радила“.

Свака девојка која није ово урадила, сигурно је направила профил са сликама неке манекенке. Наравно мушки предатори су одмах ту и одмах шаљу поруке. Такве сам и ја добијао/ла на лажном профилу.
Поруке су углавном неписмене попут „незнам, били, дали, видијо“ а има и конкретних понуда:

“Мала ајде јавни се да склопимо посо пошто видим да си из ја..позз др.ристић” или “Може једно питање треба ми помоћ твоја. Платићу колико треба нисуу проблем паре дајем 20000 еура” а ово је било конкретно “Ћаооооо мацо волиш се к….и. Нудим ти 500 € јави ми се одмах одмах одмах одмах. А може и п…..е. Нећеш се покајати ако пробаш…Желиш ли или не Ако желиш Јави ми се одмах одмах одмах одмах одмах”

Викенд у Ровињу, старији господин

“Добро вечер ти желим.ја сам за акцију.ако желиш дођи код мене у ровињ на викенд”

Али понуда за провод у Инстамбулу за нову годину је била пропраћена “примереном” фотографијом ..

“Немам сад девојка За то Моза ово ново годину да купим карте ја да дођес Истанбул?? Да дана ј….м 6 пута Хајде доци”

На моју констатацију да је неуредан, сутрадан је послао нову фотографију уредну, са поруком:

“Обриосам Какоје” Гоогле транслате је закон!!

Неписмено мољакање за фотографију:

“ма дај ми твоју интимну што си таква волео би тебе да видим само једну плиз ајде плиз”

А ратни ветеран ме је упознао са географијом свог тела са све пропратним фотографијама

“Ја имам пуно озилака на телу хоцу то да знас са ратиста”

Понуда за одлазак у Беч и “рад” тамо од наших Рома и опис “шта би ми радио” од млађаног Вука нећу цитирати јер су сувише вулгарни.

Ако вам одмах не пошаљу своју голу слику , тј.свог имењака– урадиће то за најкасније 24 сата.

Хајде сад да их раздвојимо… Постоје „добри“ и „лоши“ паћеници.

Лоши паћеници одмах шаљу своју голу слику или слику скинуту са интернета.

Они немају своју личну слику на профилној. Углавном су то аутомобили, клуб за који навијају, познате личности итд… Зову се чудно: Мики Мики, Нудим Масаже, Партизановац, Делије Север итд…. Они пошаљу поруку „ћао“ и ако им не одговорите пошаљу слике себе голог.

Добри паћеници покушавају све изокола темама везаним за секс али као да неће. Они као траже љубав свог живота на Фејсбуку, немају дјевојку, као случајно послали захтјев за пријатељство.

Постоји још једна група мушкараца. Оних који се виртуелно представљају као лезбејке по разноразним групама за дописивање.

То су још тежи пацијенти. Заиста ми то тек није јасно како могу тако да се претварају. Још скину слике са нета Ким Кардашијан или неке што има 50 порно филмова иза себе и очекује да ће девојке пасти.

Није само да су мушкарци пацијенти него су и девојке.
Оне су виртуелне старлете. Изфотосопирају груди и сликају се у тангама. Имају 5000 пријатеља + 3000 пратилаца који редовно лајкују њене слике.

Њима су сви паћеници предобри, мирни момци који немају девојке који само шаљу слике да виде да ли је њихов имењак „нормалан“ јер никад нису имали девојку.

Те исте слике размењују међу собом уз коментаре којих би се свако нормалан постидео.

Зато ево вам пар савета за наредни дан.

Пођите на кафу неге без телефона. Погледајте око себе. Видећете безброј могућности. Прошетајте а да не бленете у телефон. Погледајте женска лица, могу се кладити да ће вам се бар неко лице насмејати и када вам буде узвраћен осмех знаћете да је то био добар дан.

Забринути отац

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар