Почетна » Погледајте како изгледа стари Бувљак: Иза продаваца остало смеће и разбацане кутије

Погледајте како изгледа стари Бувљак: Иза продаваца остало смеће и разбацане кутије

од Други Пишу
0 коментар

Чувени бувљак, који се три деценије налазио на Новом Београду, у Антифашистичке борбе бб илити у Блоку 43, пресељен је на нову локацију у београдско насеље Миљаковац, у Варешку бб.

Простор на којем се налазио се полако расклапа, а продавци су иза себе оставили празне кутије, кесе, разбацане гајбе и друго ђубре, а на плочнику је остала тужно да лежи и једна застава Србије.

Тренутно оно што је остало од новобеоградског бувљака више личи на ђубриште, него на пијацу или како се званично звао „Отворени тржни центар“, који је до колико јуче врвио од људи и робе.

Свечано отварање бувљака на новој адреси било је јуче у 17.00, а закупци су најавили да ће до краја месеца омогућити попусте до 30 одсто на поједине артикле, преноси Н1.

Званични назив бувљака биће „Отворени тржни центар Миљаковац – Београдски бувљак“, рекла је за Тањуг Јелена Николић из ЈКП „Београдске пијаце“.

Нови бувљак ће се простирати на 12.000 квадрата, од чега је четири хиљаде квадрата наткривено, и ту ће бити смештено 230 тезги.

Такође је ту 130 паркинг места и 60 локала.

За посетиоце који долазе градским превозом постоји девет аутобуских линија до новог бувљака: 3А, 42, 47, 50, 54, 59, 94, 502, 506, као и линија Беовоза, чија станица је удаљена стотинак метара.

Foto:Emil Vaš

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар