Почетна » Покренута кампања „Трагови злочина“ да би се утврдило ко је крив за сече заштићених врста дрвећа

Покренута кампања „Трагови злочина“ да би се утврдило ко је крив за сече заштићених врста дрвећа

Активисти са Шодроша не одустају

од Други Пишу
0 коментар

Грађански покрет БРАВО и Шодрош Сурвивор Камп саопштили су данас да неће одустати од утврђивања одговорности институција и појединаца чије је чињење и нечињење довело до сече десетине столетних стабала заштићених врста црне и беле тополе на простору Шодроша и Каменичке аде 22. и 24. марта, те покренули кампању под називом „Траговима злочина“.

Циљ кампање „Траговима злочина“ је мапирање одговорних институција и појединаца, покретање правних процеса и нових активистичких перформанса везаних за случај Шодроша.

Активисти су у оквиру кампање данас испред Градске куће, Покрајинског завода за заштиту природе, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Јавног предузећа „Убранизам“ Нови Сад, Јавног предузећа „Војводинашуме“, Министарства унутрашњих послова, ПУ Нови Сад оставили посечена дебла са Шодроша, симболично обојена црвеном бојом и уз слике одговорних људи из тих институција.

То је, како с наводи у саопштењу, прва активност у склопу кампање „Траговима злочина“, а из начина на који су надлежне инстуције координирале своје активности, накнадно “прибављале” документацију за незаконите активности на Шодрошу и Каменичкој ади од јуна 2022. године до данас, а челни људи давали непотпуне, контрадикторне и неистините изјаве за медије, јасно је да су интереси садашњих и будућих инвеститора и извођача радова стављени испред јавног интереса и добробити грађана Новод Сада.

 

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар