Почетна » Поплављен Клинички центрар у Крагујевцу: Операције отказане

Поплављен Клинички центрар у Крагујевцу: Операције отказане

од Други Пишу
0 коментар

Услед великих поплава, поплављен је цео блок за стерилизацију у подруму хируршког блока у Клиничком центру у Крагујевцу. Редовних операција нема јер су отказане, само се хитне операције спроводе. Притом је начињена и прилично велика материјална штета, наводи Никола Нешић, народни посланик “Заједно”.

Он наводи да је ово је још једна у низу непријатних ситуација која показује да планирану реконструкцију и иградњу КЦ треба што хитније започети. Уколико то, како каже, није јефтин политички трик, јер деценијска обећања стигла су на наплату, јер још од 2006. године постоји план, али су средства искоришћена за Ниш и Београд.

Важно је подсетити да УКЦКГ збрињава више од милион и по људи из Србије.

„Крагујевац има великих проблема и са водоводном и канализационом мрежом, скоро половина цури. Зато и не чуди последица, да мрежа није издржала и да се у Крагујевцу догодио потоп. Старо римско царство је имало модернији водоводно-канализациони сустем од Крагујевца. Градоначелник и његов фотограф су, наравно, обишли најугроженије, надамо се да ће макар део онога што је обећао својим суграђанима и урадити. Поново говоримо о последицама, а занемарујемо узроке. А главни узрок оваквог стања у граду је неспособност и незнање актуелне градске власти“, закључује Нешић.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар