Почетна » ПОРАЖАВАЈУЋЕ: За 15 година отишло милион људи из Србије!

ПОРАЖАВАЈУЋЕ: За 15 година отишло милион људи из Србије!

од admin
0 коментар

Из Србије је од 2000. отишло око 300.000 људи, а годишње смо у том периоду губилии око 30.000 људи због малог прираштаја .

Србија је у претходних 15 година изгубила скоро милион људи одласком у иностранство и лошом популационом политиком – навела је потпредседница Владе Зорана Михајловић и поручила да је нашој земљи потребно много боље управљање људским ресурсима.
– Из Србије је од 2000. отишло око 300.000 људи, а годишње смо у том периоду губили и око 30.000 људи због малог прираштаја, тако да када све то саберемо, видимо да смо изгубили милион људи у последњих 15 година – поручила је Михајловићева, нагласивши и да је незапосленост младих 43 одсто од укупног броја незапослених.

Важни људски ресурси

Потпредседница Владе је на отварању конференције „ХР Србија 2015 – људски ресурси у дигиталном добу“ истакла и значај управљања интелектуалним и људским ресурсима.
– Управљање људским ресурсима је као птицом – ако је превише стиснете, сасвим сигурно ћете је угушити, али ако је недовољно стиснете, она ће одлетети – рекла је Михајловићева.

Србија се буди

Како је навела, са друге стране, Србија се буди у последњих годину дана.
– Имамо економску ситуацију која нам даје могућности да размишљамо на потпуно другачији начин и да управо све те људе задржимо у нашој земљи – навела је она.

Она је поручила и да „не пристаје на то да просечни воде компаније, општине и државу“ и да су људски ресурси капитал који треба чувати.

(kurir)

Можда ти се свиди

Оставите коментар