Почетна » Родитељи разочарани и огорчени због поновног одлагања увећања родитељског додатка, захтевају да се овај износ одмах повећа

Родитељи разочарани и огорчени због поновног одлагања увећања родитељског додатка, захтевају да се овај износ одмах повећа

од Други Пишу
0 коментар

Након обећања председника Србије да ће родитељски додатак бити повећан у мају на 500.000 динара, родитељи су почели да планирају на који начин тај новац могу утрошити како би побољшали живот своје породице. Избори су прошли, а родитељски додатак није повећан, наводи се у саопштењу родитељског портала „Бебац“.

Потом се нова министарка за бригу о породици и демографију обратила се родитељима рекавши да ће родитељски додатак бити повећан по формирању Владе.

„До повећања ни тада није дошло! Потом је министарка рекла да ће повећања бити у септембру, а у понедељак је изјавила да ни у септембру неће бити повећања. Ново обећање гласи повећање родитељског додатка стиже у октобру“, наводи се у саопштењу.

Све и да повећања буде у октобру, у шта многи већ сада сумњају, то ће се десити са пола године закашњења, што значи да ће око 30.000 родитеља остати без обећаног новца.

„То је 30.000 породица са несигурнијом будућношћу! То је 30.000 беба коју је неко и пре рођења искористио у политичке сврхе. Разочарење и огорчење је велико због још једног одлагања обећаног. Ово је већ трећи пут да се помера рок за повећање родитељског додатка што показује непоштовање према родитељима, али и према тек рођеној деци. Док ви одуговлачите бебе се рађају, трошкови расту, а родитељи се суочавају са све већим финансијским притиском. Ваша празна обећања су увреда за родитеље који се труде да обезбеде својој деци најбоље могуће услове за живот. 30.000 родитеља ће остати без обећаног новца. Не може се ван процедура, зарад јефтиних политичких поена, обећавати оно за шта сте знали да неће бити испуњено! Овим немарним односом показујете да вам није стало ни до породица, ни до демографске обнове“, наводи се у саопштењу.

Како се даље наводи, деца не смеју бити предизборна карта у рукаву, а родитељски додатак није јефтин трик којим се добија још један глас.

„Док се ви бавите калкулацијама и празном причом, родитељи се боре са свакодневним изазовима и финансијском неизвесношћу. Захтевамо да одмах испуните своје обећање и повећате родитељски додатак. Престаните да се играте са нашим животима и да нас завлачите празним обећањима. Родитељи заслужују поштовање, подршку и конкретна дела, а не неизвесност и одлагања“, закључује се.

Foto: Shutterstock

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар