Почетна » СББ: Тужићемо компанију Телеком због незаконитог притиска на наше кориснике

СББ: Тужићемо компанију Телеком због незаконитог притиска на наше кориснике

од Други Пишу
0 коментар

Компанија СББ је саопштила да је Телеком Србија показала „по ко зна који пут да за њих не важи пословни морал, да поступају супротно правилима фер конкуренције и поштене тржишне утакмице, због чега ће компанија СББ предузети правне кораке и тужити ову државну компанију“.

Како се наводи у саопштењу, због притисака попут постављања штандова испред пословница СББ, нуђења превоза за кориснике који би да раскину уговор, доласка на врата са обрасцима за раскид уговора са СББ-ом, „кампање у медијима у коме су Телекомови запослени, укључујући и директора Владимира Лучића, саветовали како и на који начин да се раскине уговор са СББ компанијом, лепљења плаката и дељења флајера са истим детаљима, објаве на сајту Телекома као најважније информације како раскинути са СББ-ом, све ово је био покушај наношења озбиљне штете компанији СББ“.

„У склопу наставка обрачуна са компанијом СББ, као и са њеним корисницима који су одбили да пређу на МТС, Телеком је донео одлуку и да повуче све спорстке садржаје са телевизије Б92, које им је омогућио у тренутку када је деловало да СББ неће постигнути договор о наставку сарадње са ТВ Б92 и ТВ Прва. Помпезно најављени спортски садржаји на ТВ Б92, на којој је почело емитовање утакмица најјачих европских лига почев од енглеске Премијер Лиге, као и утакмице Супер лиге и кошаркашке Аба лиге, ускоро ће бити уклоњени из садржаја ове телевизије по захтеву Телекома Србија“, истакли су из СББ.

Додају да је Телеком поново обмануо грађане Србије који су, како су навели, могли и путем обичних антена да прате ове спортске садржаје, које је државна компанија платила преко 600 милиона евра.

„Сви ови потези немају везе са фер тржишном утакмицом, јер је Телеком показао да је спреман да примени све нечасне радње да би придобили СББ кориснике и оправдали своју неуспешну пословну политику. Због свих ових нерегуларних пословних потеза, компанија СББ ће тужити Телеком Србију“, закључено је у саопштењу.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар