Почетна » УПОЗНАЈТЕ АЦУ ФИЛОЗОФА: Ово је радник Градске чистоће који прочита 50 књига годишње

УПОЗНАЈТЕ АЦУ ФИЛОЗОФА: Ово је радник Градске чистоће који прочита 50 књига годишње

од admin
0 коментар

Арслан Бајрамоски радник је „Градске чистоће“. И док му је посао да чисти градске улице, слободно време користи за сопствено образовање. Арслан је заљубљен у књиге и годишње прочита 50 књига због чега га зову и Аца Филозоф.

Пре четири године уписао је и факултет. У петој деценији добио је стипендију и постао студент економије. И, веровали или не, школу је завршио у року, иако су му говорили да одустане.

Foto: Prva printscreen

„Људи који су пријатељи и они који су завршили школе рекли су ми да нећу ништа изгубити, само добити“, прича Аца за Еxплозив.
Највећи проблем нису му биле књиге и обимно градиво, већ трема.

„На првој години кад сам имао социологију иако сам знао перфектно и више него перфектно, био сам одсечен, иако знам и више него што треба“, објашњава овај студент.

Дао је 29 испита и завршни рад. Иако је добио диплому, још ради са метлом. Имао је понуду за посао магационера, али је због проблема са коленима одбио.

Foto: Prva printscreen

„Ако буде бољи посао буде, ако не, опет добро“, скроман је Арслан.

Док чека бољи посао, за који су надлежни у Градској чистоћи навели да је у плану, Арслан је добио прилику да своје студије настави. Добио је школарину за мастер студије, коју је са одушевљењем прихватио, али такође још од једне ствари не одустаје, а то је читање.

„Читам, летос сам прочитао ‘Браћу Карамазове’, ‘Злочин и казну’, сад тренутно читам ‘Идиота’“, испричао је Аца.
Воље за учењем му не мањка, а ми се надамо да ће заслужену диплому на крају и успети да уновчи.

Еxплозив/ Прва/Курир

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар