Почетна » Влада одлучила да уложи још четири милиона евра за Храм Светог Саве

Влада одлучила да уложи још четири милиона евра за Храм Светог Саве

од Други Пишу
0 коментар

Влада Србије је на последњој седници донела одлуку да на име дотације Српској православној цркви уплати око четири милиона евра.

Како се наводи у Службеном гласнику, тај новац је опредељен за наставак извођења радова у Храму Светог Саве, преноси Нова.рс

На десетине милиона евра Влада Србије је последњих година издвојила за изградњу Храма Светог Саве. На последњој седници Владе, која је одржана 22. јуна, донела је одлуку о још једној дотацији СПЦ. Овог пута за изградњу Храма је опредељено 472 милиона динара или око четири милиона евра нашег новца.

Како се наводи у Службеном гласнику, ова средства су Законом о буџету била опредељења у оквиру раздела за Министарство рударства и енрегетике, али је Влада одлучила да их пренесе у текућу буџетску резерву, а потом да их донира Цркви.

Тешко је и проценити колико је новца грађана Србије донирано СПЦ. Прошле године у јулу у исте сврхе издвојено је око 5,1 милион евра, а према неким проценама држава је само од 2017. до јула прошле године у изградњу Храма Светог Саве уложила више 68 милиона евра, објавила је Нова економија.

У августу 2021. Влада је такође за Храм издвојила око седам милиона евра.

Председник Србије Александар Вучић у октобру 2020. похвалио се да нико као ова власт није толико помогао СПЦ. Он је израчунао да је за три и по године Влада из државне касе за изградњу Храма издвојила најмање 43 милиона евра.

Foto N1

нова.рс/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар