Почетна » ГРОЦКА – ВЕЧНА ИНСПИРАЦИЈА

ГРОЦКА – ВЕЧНА ИНСПИРАЦИЈА

од admin
0 коментар

Изложба радова са јубиларне ХХ Ликовне колоније одржане у Гроцкој, током јула ове године у оквиру манифестације „Грочанских свечаности“, отворена је, до 7. новембра, у Центру за културу Гроцка.

На овогодишњој ликовној колонији, која је од 1997. године део манифестације у Гроцкој основане 1967. године, учествовали су академски сликари, вајари, графичари, ликовни и примењени уметници и наставници ликовне културе, који су својим радовима дочарали лепоте Градске општине Гроцка, богате прелепим пејзажима и археолошким локалитетима од неолита, преко налазишта из периода римске империје, као и периода под отоманском империјом, до данашњих дана.

– Овогодишња поставка се састоји од више десетина радова различитих формата и техника, попут уља и акрила на платну, цртежа у оловци, пастелу, комбинованој техници, графике и друго, који приказују савремену разноврсност приступа карактеристичних за постмодерну. – објаснила је Зорица Атић, дипломирани историчар уметности и директор Центра за културу Гроцка.

Тема, као и досадашњих ликовних колонија у Гроцкој, јесте само насеље и све што га окружује, а неке од својих радова 14 уметника, који су учествовали у колонији, оставиће као поклон ГО Гроцка, која сваке године пре почетак наредне ликовне колоније у јулу месецу организује изложбу радова са свих претходних колонија.

Учесници овогодишње јубиларне ХХ Ликовне колоније, одржане у оквиру манифестације, која је такође обележиле важан датум 50 година одржавања, а која је прерасла од Илинданског вашара у већу манифестацију „Грочанске свечаности“, били су: Весна Цветић, Милан Ранковић, Немања Арсић, др Предраг Лојаница, Зоран Ерић, Ивана Блечић Стефановић, мр Весна Џакић, Мике Ловре, Слађана Павловић, Милица Матовић, Предраг Милошевић, Невена Марковић, Јелена Пешић, мр Љубинка Буба Ђурђевић.

 

Снежана Недић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар