Почетна » Након што се пекла бикетина, стиже нам њујоршки биоскоп у Гроцкој

Након што се пекла бикетина, стиже нам њујоршки биоскоп у Гроцкој

Како се гради и ради у заштићеној зони?

од Жељко Маторчевић
1 коментар

Од како су на власт дошли напредњаци, грочанску чаршију, која има готово исти ниво заштите као и Косанчићев венац, претворилу су у вашарску. Тако је после новогодишњих бикова на ражњу, на ред стигла и изградња биоскопа са чијом реконструкцијом се касни већ три године.

Грочанска власт као да се трудила да употпуни онај вашар са краја године, који је одржан  у делу Гроцке који је заштићена културно-историјска целина, те је дала сагласност за фасаду бископа која изгледом „штрчи“ од свих других околних грађевина.

Да ли је допуштено (или примерено) да се у овом делу Гроцке који је заштићена културно-историјска целина нађе и једна оваква фасада упутили смо питање, како Инфо служби ГО Гроцка, тако и директорки Центра за културу, Зорици Атић. Одговор, погађате – није стигао.

Да нешто није у реду са фасадом биоскопа, указао је и одборник у СГО Гроцка и бивши председник, Блажо Стојановић. Упитао је Стојановић на последњој седници Скупштине ГО Гроцка, да ли је могуће да онаква фасада, која је примерена Њујорку, буде у амбијенталној целини грочанске чаршије. Ни Стојановић одговор није добио.

Подсетимо се, према првобитном плану, реконструкција биоскопа у Гроцкој требала је да буде завршена до краја 2020. године. Према незваничним информацијама, постојећи пројекат не предвиђа ни столице за биоскопску салу, те отуда и не чуди одакле оваква фасада на још ивек незавршеном биоскопу у Гроцкој.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

1 коментар

Neša март 31, 2023 - 09:43

Pa što ga Blažo nije napravio kako treba dok je bio na vlasti. A i svi ostali?

Понови

Оставите коментар