Почетна » Новинарима Жиг инфа забрањено да присуствују седницама општинског већа

Новинарима Жиг инфа забрањено да присуствују седницама општинског већа

Полиција неће да легитимише наводно обезбеђење

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Данас је у 11 часова у просторијама ГО Гроцка одржана седница чланова већа. Ове седнице су, уколико се не одлучи другачије на претходној, отворене за јавност, као и седнице Скупштине ГО Гроцка. Међутим, новинару Жиг инфа данас је забрањено да присуствује овој седници већа.

Наводни шеф обезбеђења, Иван Кићовић, није дозволио нашем новинару да присуствује данашњој седници већа ГО Гроцка. Према његовим речима, председник Гроцке се чуо са шефом (Андријом Чупковићем, повереником СНС Гроцка, прим.аут) који није одобрио присуство новинара нашег портала.

Наводни шеф обезбеђења, Иван Кићовић

Како наводни шеф обезбеђења није имао никакву легитимацију и униформу која би указивала  да је радник обезбеђења, позвана је полиција.

Полицајац из ПС Гроцка, Анђелковић са бројем значке 136560, није желео да легитимише наводног шефа обезбеђења јер је, како је изјавио нашем новинару, тако добио наређење, одбијајући да саопшти од кога конкретно. Ипак, наш новинар је уредно легитимисан, узет му је чак и број новинарске легитимације Жиг инфа.

Полицајац Анђелковић

 

Ко је Иван Кићовић, наводни шеф обезбеђења у Гроцкој?

У ноћи 27/28. маја 2022. године, у једном локалу где се продају пекарски производи, дошло је до физичког напада на припадника полиције. У нападу је учествовао и „шеф обезбеђења“ општине Гроцка, Кићовић Иван. На снимку, Кићовић „упада са ортацима“ и већ онесвешћено лице (полицајца) удара с палицом.

Иначе, према истраживањима Жиг инфа,Иван Кићовић је одраније познат по сличним делима. Кићовић је, према раније објављеном уговору, био запослен преко предузећа „Добергард“, а за чије плате је био обезбеђен новац из буџета ГО Гроцка, као „портир у странци“. За тај посао добијао је месечно око 40 000 динара. Често је виђан се екипом за коју се сумња да је Беливукова.

Више- ОВДЕ

На дан када се десио овај инцидент, Кићовић је постављен за шефа обезбеђења у Гроцкој, додуше у усменој форми од стране председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића. На том месту налази се и данас.

Чупковић не одговара на питање Жиг инфа

Повереник напредњака у Гроцкој и директор ЈКП „Паркинг сервис, Андрија Чупковић није одговорио на питање Жиг инфа, да ли он стоји иза забране присуствовања наших новинара седницама већа ГО Гроцка, као и какав је његов став око забране присуства новинара  седницама отворених за јавност.

Иначе, данашња седница већа ГО Гроцка је заказана због објављивања текста  о злоупотреби 10 милиона динара из буџета ГО Гроцка.

Због наводно достављених података новинарима Жиг инфа, са места већника за спорт, смењен је Спасоје Живановић. На његово место постављен је Милош Јанковић.

 

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар